Criza migranților în Timișoara – nu există spații de carantinare pentru aproape...

Criza migranților în Timișoara – nu există spații de carantinare pentru aproape o sută de persoane intrate ilegal din Serbia. O parte dintre ei au dormit pe stradă la zero grade în fața centrului de refugiați

2
DISTRIBUIȚI

Situație critică în Timișoara – autoritățile nu știu unde vor caza aproape 100 de migranți ilegali care au ajuns în România din Serbia, în ultimele 24 de ore, și care, conform legislației în vigoare, ar trebui să fie carantinați timp de 14 zile deoarece vin dintr-o zonă de risc. Semnalul crizei a fost azi noapte când peste 20 de migranți, proveniți din Siria și Afganistan, au dormit pe trotuarul din fața centrului pentru refugiați, chiar dacă temperatura a ajuns la zero grade. Asta chiar dacă autoritățile ar fi trebuit să le asigure spațiile unde să stea în carantină.


Unii dintre ei au avut câteva pături cu care să se acopere.

În cursul zilei de astăzi, transfugii care au dormit în fața centrului au fost preluați de cei de la Poliția de Frontieră pentru verificări. Între timp, în urma operațiunilor din Timișoara și împrejurimi au fost descoperiți, în ultimele ore, alți 82 de migranți care nu au documente și care tranzitau România, după ce au intrat ilegal din Serbia, pentru a ajunge în Ungaria și de acolo în vestul Europei. Aceștia au fost duși în Curtea Poliției de Frontieră Timișoara pentru cercetări.

Nu există soluții de cazare decât pentru o parte dintre ei, în spații ale Liceului CFR care urmează să fie amenajate în regim de urgență. Pentru jumătate dintre migranții care au ajuns în custodia autorităților din Timiș în ultimele ore nu există, în acest moment, soluții de carantinare pentru următoarele 14 zile. Chiar dacă în ultimele săptămâni, Poliția de Frontieră din vestul țării s-a confruntat cu un aflux masiv de migranți dinspre Serbia, autoritățile române au preferat să nu comunice informații despre cei găsiți după ce au intrat ilegal în România, ci doar au anunțat că au blocat intrarea unui grup masiv de aproape 100 de persoane în zona Lățunaș.

Prefectul de Timiș a convocat, în această după amiază, o ședință de urgență pentru a încerca să găseasă soluții de carantinare a migranților deja ajunși în zonă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.