Dominic Fritz despre negocierile dintre USR PLUS și liberali: „Funcțiile de premier...

Dominic Fritz despre negocierile dintre USR PLUS și liberali: „Funcțiile de premier și președinte al Camerei Deputaților nu trebuie să fie deținute de același partid”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, membru al echipei de negociere a USR PLUS pentru formarea noului guvern, a spus că, „într-un parteneriat adevărat” PNL nu poate avea și funcția de premier, și pe cea de președinte al Camerei Deputaților.

„Totuși, trebuie să spun că sunt două funcții foarte importante la nivelul statului, Parlament și Guvern, prim-ministru și președintele Camerei Deputaților. Într-un parteneriat adevărat nu un singur partid poate să aibă ambele funcții”, afirmă, vineri seara, la Digi24, Dominic Fritz. Acesta a dat exemplul negocierii dintre PNL și USR PLUS în Timiș, unde liberalii au oferit cele două posturi de viceprimari la Timișoara în schimbul celor două posturi de vicepreședinte la CJ, însă Fritz nu a fost de acord, considerând că nu e în regulă ca un singur partid să dețină puterea de decizie într-o instituție.

„Ar fi bine să avem un guvern cât mai curând posibil, dar e important să verificăm dacă avem o bază comună, pentru că e un parteneriat pe termen lung.


Trebuie să avem grijă să nu trecem prea repede peste o fază, de a agrea foarte clar ce avem de făcut în următorii patru ani. Cred că e foarte important să ne uităm pentru ce au votat românii, și e foarte clar că sunt nemulțumiți de cum funcționează statul român. Nu mai au încredere că politica poate să le schimbe viața în bine. Asta înseamnă că vrem un guvern care să-și asume niște reforme profunde în toate domeniile statului. Nu putem să continuăm așa. Este nevoie de reforme profunde în justiție, în sănătate, în educație, iar asta trebuie să se reflecte în programul noului guvern”, a mai spus primarul Timișoarei.

Mandatul echipei de negociere a PNL pentru formarea noului guvern este clar: negocierea programului de guvernare, repartiția funcțiilor în Parlament și susținerea lui Orban ca președinte al Camerei Deputaților, conform Mediafax.

Prezența mică la vot a fost, în opinia lui Dominic Fritz, o palmă uriașă pentru clasa politică de până acum. „Cred că arată că o mare majoritate a românilor nu mai cred că politica și rpin urmare votul lro ar putea să schimbe ceva în rporpria lor viață. Nu mai au încredere în clasa politică, nu mai cred că implicarea lor face vreo diferență. Acesta este un pericol enorm de mare pentru democrație. Tocmai de aceea, acest guvern care se formează în aceste zile are o responsabilitate uriașă de a recâștiga încredrea oamenilor, că prin politică, prin Parlament, prin aleșii noștri, putem să schimbăm această țară în bine. Eu cred că putem reuși, dacă în aceste zile agreem un program adevărat de reformă a României, și nu lăsăm lucrurile doar la suprafață, ca până acum”, a mai spus primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.