Ripensia a învins la scor codaşa Ligii 2, Pandurii. Cosmin Petruescu: „Mi-am...

Ripensia a învins la scor codaşa Ligii 2, Pandurii. Cosmin Petruescu: „Mi-am dorit să dau multe minute tuturor jucătorilor”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia Timişoara / Facebook

Ripensia Timişoara şi-a continuat, tot la Urseni, parcursul cu victorii în amicalele iernii. Teoretic jocul-test de azi cu Pandurii Tg. Jiu, trebuia să fie unul mai puternic, fiind prima divizionară secundă întâlnită în această perioadă, dar roş-galbenii nu au avut probleme în a perfora poarta „lanternei” din B. Meciul s-a încheiat cu scorul de 4-0 (1-0) pentru gruparea mai bine clasată în eşalonul secund.

Pentru Pandurii a fost al doilea test din cantonamentul inedit de la sud de Capitala Banatului, după ce, în urmă cu câteva zile trupa pregătită de timişoreanul Călin Cojocaru a învins-o pe Dumbrăviţa (scor 2-1) într-un amical disputat pe „sinteticul” Bazei 2 Politehnica. De partea cealaltă, „Ripi” a avut un meci mai greu cu Crişul, liderul C8, de care a trecut cu 4-3 la mijlocul săptămânii, roş-galbenii ajungând acum la patru victorii pe linie în teste.

Prima repriză a avut totuşi un singur gol pe terenul natural, dar destul de greu de la Urseni. Pădurariu a deschis scorul cu un şut de la 14 metri în minutul 19. Meciul cu reprize de 60 de minute a avut mai multe reuşite spre final. Roş-galbenii mai punctând de trei ori pe fondul schimbărilor din ambele tabere: Tudorache (min. 71) cu capul; Golda (75) singur cu portarul şi Sokovic (118), au stabilit scorul final.

Pentru Ripensia continuă acum regimul de cantonament de la Buziaş, care se va încheia în 5 februarie, până atunci elevii lui Cosmin Petruescu mai au două jocuri de pregătire, pe 2 şi 4 februarie, cu Lipova, respectiv CSM Reşiţa.

Ripensia: Dobre – A.


Macrițchii, Țieranu, Lalić, Gladun – Stoi, T. Călin – Popovici, Neagu, Piftor – Pădurariu. Au mai intrat: Velcea, Miklos – Maric, Bain, Sturzu, Fridrich, V. Macrițchii, M. Ene, Vasluian, Golda, Tudorache, Sokovic. Antrenor: Cosmin Petruescu.

„A fost un meci bun de pregătire, la finalul cele de-a treia săptămâni. Mi-am dorit să dau multe minute tuturor jucătorilor, acelaşi lucru l-a dorit şi Călin Cojocaru. Din acest punct de vedere consider că ne-am atins pragurile pe care ni le-am propus pentru acest joc. Suntem într-un prim cantonament, poate nu am avut prospeţimea pe care în mod normal ar trebui să o avem, dar mai sunt trei săptămâni până la primul joc oficial. Consider că a fost un test util, atât pentru noi, cât şi pentru Pandurii. Mă bucur că nu am avut jucători accidentaţi, mă bucur că şi cei tineri, de 2003, au prins cel puţin 30 de minute fiecare. Acesta a fost şi obiectivul, de a avea minute toţi jucătorii. Mă bucur că şi Soko şi Vlăduţ (Tudorache) au revenit după două trei zile în care s-au antrenat separat. Mă bucur că medical sunt ok şi au recuperat destul de bine fizic cele două-trei zile… Îl aşteptăm şi pe Radu Rogac, nu vrem să-l forţăm pentru că el stă de o săptămână şi nu am vrea să-i grăbim intrarea la antrenament până nu e 100%. Mă bucur că a aterizat şi Coulibaly, ieri dimineaţă a ajuns în cantonamentul echipei, s-a antrenat după masă cu colegii lui, azi dimineaţă a dat un test fizic, am văzut la ce parametri este şi urmează săptămâna viitoare un program individual de pregătire”, a declarat Cosmin Petruescu după meci.

„Am lucrat foarte intens fizic, lucrul ăsta s-a văzut, nu am avut prospeţime, luciditate. Am jucat cu o linie de mijloc improvizată, fără mijlocaş centrali şi lucrul acesta s-a văzut pe parcursul meciului. Le-am dat şanse la toţi jucătorii, am avut şi unii în probe, am vrut să-i văd şi pe ei. M-a interesat mai mult factorul fizic, pe un teren foarte greu. Ripensia a fost mai proaspătă, şi-a creat mai multe ocazii ca noi. La noi s-a resimţit oboseala. Nu au jucat Dodoi, Pleşa, Bakary, Bouaben, pe lângă ei mai aşteptăm doi mijlocaşi centrali. Defensiva a stat foarte prost, nu am putut să punem poarta adversă în pericol, din cauza liniei de mijloc de azi…”, a spus şi Călin Cojocaru, „principalul” lui Pandurii.

Pentru gorjeni urmează miercuri un nou amical în zonă, la Timişoara, cu ASU Politehnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.