Tot mai mulți timișeni solicită concentratoare de oxigen. Ce spune primarul Fritz...

Tot mai mulți timișeni solicită concentratoare de oxigen. Ce spune primarul Fritz despre propunerea lui Alin Nica de construire a unui spital modular

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a declarat, marți, că efectele carantinei vor putea fi cuantificate mai târziu, în ciuda celor care așteptau acest lucru după mai puțin de o săptămână, și că, din păcate, și în restul țării situația începe să se înrăutățească.

„Noi vedem acum, în cifre, un platou, unde am ajuns după o săptămână de carantină. O să vedem rezultatele carantinei abia după această săptămână sau chiar după două cele două săptămâni cât durează ca cei infectați înainte de carantină să fie testați și vom putea evalua în zilele următoare sau Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va evalua cum vom merge mai departe. Oricum, e incredibil de important ca toată lumea să respecte toate măsurile. Situația din spitale e în continuare una dramatică nu doar la paturile ATI, ci și la paturile non-ATI cu oxigen nu prea mai sunt locuri și trebuie să ajungem, repede, din nou, într-o situație în care putem trata toți pacienții fără teamă să nu mai fie un loc”, a declarat edilul.

Dominic Fritz a mai afirmat că în ceea ce privește vaccinarea, municipalitatea are la Direcția de Asistență Socială acel call-center prin care sunt ajutați timișorenii care nu au posibilitatea să se programeze online la imunizare. Există deja peste 11.000 de solicitări telefonice în acest sens, iar 3.000 de apeluri au fost de la persoane care au solicitat înscrierea pe platforma națională.

„Avem și echipe mobile care pot vaccina. De ieri avem opt echipe mobile din partea primăriei. Mulțumesc partenerilor de la BMW Bavaria Timișoara care ne-au pus la dispoziție opt mașini pentru aceste echipe mobile. Sunt medici și asistenți de la serviciul de medicină școlară care fac acest lucru, iar șoferii sunt de la STPT, deci iarăși este o colaborare public-privată. Aceste echipe merg să vaccineze timișoreni în vârstă, imobilizați la pat și aparținătorii lor.


Oricine dorește să fie vaccinat de aceste echipe mobile poate să sune la call-center la numărul 0356.406.517”, a spus Fritz.

Potrivit acestuia, în ultimul timp call-centerul Oxigen a simțit foarte mult cererea crescută pentru concentratoare de oxigen, fiind livrate 266 de asemenea echipamente.

În ceea ce privește spitalul modular cu paturi ATI, Dominic Fritz spune că a discutat despre acest subiect cu mai mulți oameni și instituții în ultimele luni.

„Este o idee care cred că are meritele ei. Problema cu spitalul modular este că durează până când se face, dar avem o problemă de resurse umane. Avem spitalul de campanie unde teoretic avem zece paturi de ATI, dar nu avem suficienți medici ATI care să opereze aceste paturi. Am detașat din partea Spitalului Municipal și a Spitalului de Copii câțiva medici, dar vicepreședintele Asociației de ATI din România, Dorel Săndesc, îmi spune că resursa umană este epuizată, deci mie nu îmi este foarte clar de unde am lua resursa umană dacă am face acum acest spital modular. Rămân în continuare deschis pentru această idee doar că trebuie să vedem de unde luăm aceste propuneri inclusiv în contextul național în care în toată țara avem sub 40 de paturi de ATI libere”, a mai spus primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.