DISTRIBUIȚI

Consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România a comentat în această seară, la emisiunea PRESSALERT LIVE, pe marginea mitingurilor care au loc în Timișoara și alte orașe din țară, că din capul locului nu este de acord cu protestele neautorizate.

„Majoritatea timișorenilor sunt total frustrați și supărați de cum au înțeles autoritățile să gestioneze toată problema. Ne uităm la valul de reacții care au avut loc imediat după votul dat privind carantinarea Timișoarei. Atunci s-a văzut foarte clar că o mare parte dintre timișoreni au fost total împotriva acestei măsuri. Ce a urmat, acel ordin de prelungire, care s-a dovedit a fi nelegal în primă instanță, mai tare a inflamat supărarea celor care sunt direct afectați. Eu sunt de profesie avocat și este adevărat că am fost prea puțin afectată de tot ce se întâmplă de un an de zile, dar sunt foarte mulți timișoreni care în acest an și-au pierdut locurile de muncă, au familii, au copii. Grădinițele, școlile, creșele sunt închise, sunt foarte mulți care au datorii la bănci și pe care nu le mai pot onora tocmai datorită situației per ansamblu de un an de zile”, a declarat consilierul municipal Roxana Iliescu de la Pro România.

Referitor la situația creată de colega sa din consiliul local, Ana Munteanu de la USR PLUS, care a însoțit jandarmii în timpul unui control la un restaurant, Roxana Iliescu a spus își menține cererea ca aceasta să fie sancționată prin neplata indemnizației pe două luni, adică 2.000 de lei.

„Eu am luat atitudine, am stat în primă fază în expectativă. Mi s-a părut o acțiune total abuzivă a colegei și mă așteptam ca prima reacție să o văd din rândul celor de la USR PLUS. Neavând din partea lor niciun fel de reacție după acel episod și nici din partea colegilor am considerat oportun să înaintez o expunere de motive privind oportunitatea introducerii pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre care să vizeze sancționarea colegei. Am optat pentru sancțiunea care e prevăzută la articolul 233 alineatul 1 litera G din Codul Administrativ, care vizează neacordarea indemnizației de consilier local pe două luni, undeva la 1.000 de lei este indemnizația noastră pe lună. Spun eu că este o măsură și am optat pentru această sancțiune fiind și realistă. Pentru ca să fie votat un asemenea proiect, am nevoie de majoritate simplă, iar votul va fi unul secret. Sunt sancțiuni mai dure care pot să meargă până la excluderea pe o anumită perioadă din plen, dar pentru asta ar trebui unanimitate”, a precizat Roxana Iliescu.

Consilierul municipal de la Pro România a mai spus că Ana Munteanu s-a folosit în mod abuziv de calitatea sa de ales local.

Radu Țoancă de la PSD a cerut ca Ana Munteanu să nu mai facă parte din consiliul local. Întrebată ce părere are despre acest aspect în calitate de avocat, Roxana Iliescu a răspuns că nu există nicio bază legală pentru aceste așteptări. „Mingea se află la USR PLUS și de ei depinde în totalitate poziția doamnei Ana Munteanu în consiliul local. Pentru ca prefectul să emită un ordin de încetare a mandatului înainte de termen, conducere USR PLUS, prin președinte, trebuie să redacteze un document în acest sens, bazându-se pe o decizie de excludere. Așa prevede legea. Prin urmare, nu e nicăieri prevăzut că prefectul ar trebui să se autosesizeze. Este adevărat că sunt mulți contrariați de măsura luată de USR PLUS. Dar să spui că există riscul ca hotărârile luate și de doamna Ana Munteanu să fie declarate nelegale este o aberație”, a mai declarat Roxana Iliescu la emisiunea PRESSALERT LIVE de luni seara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.