Antreprenorul Horia Cardoș: „Clasa politică nu este capabilă să genereze un proiect...

Antreprenorul Horia Cardoș: „Clasa politică nu este capabilă să genereze un proiect pe termen lung”. Ce a constatat în timpul pandemiei

0
DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Horia Cadoș a vorbit, în emisiunea PRESSALERT LIVE, despre viitorul economiei românești. Directorul general al companiei Agroland consideră că potențialul țării nu este atins și nici nu crede că se vor schimba prea multe în viitorul apropiat.

„Nu cred că lucrurile se vor schimba foarte mult, dacă vorbim de decizii la nivel politic. Au trecut 30 de ani de la Revoluție și nu s-a schimbat mare lucru. Nu cred că nu-i interesează, dar nu cred că știu foarte clar ce au de făcut, felul în care pot să pună la punct o strategie care să rămână indiferent ce partide se vor perinda la putere. A fost acel pact pentru educație, dar nici acolo nu s-a întâmplat nimic. Avem copii care cresc în sistemul educațional românesc, și vedem că lucrurile sunt departe de a fi în regulă, dar totuși clasa politică nu este capabilă să genereze un proiect pe termen lung. Nu se întâmplă lucrurile în trei, patru sau 10 ani. Dacă cei aleși să ne conducă nu se ocupă de educație, să nu credeți că sunt capabili să o facă cu alte domenii. Și atunci singura șansă pe zona asta, și vorbesc doar de agricultură, este creșterea de la sine a unor «jucători». Polonia vorbea de «campioni naționali» pe diverse sectoare din economie, pe care i-au sprijinit. Știți cumva ca Dedeman, de exemplu, să fi fost sprijinit de vreun program guvernamental? Nu, au crescut prin forțe proprii. În România sunt câteva grupuri pe zona agricolă care sunt capabile să aducă plusvaloare, și chiar să iasă în exterior”, este de părere Horia Cardoș.

„Mă deranjează lentoarea cu care se întâmplă lucruri, s-ar putea întâmpla mult mai repede.


Și în compania mea nu se întâmplă de multe ori lucrurile așa cum aș vrea, darmite într-un sistem politic care este departe de a fi perfect. Nu sunt și n-am fost, în afară de anii ’90, când pichetam diverse instituții din Timișoara, înregimentat politic. Nu fiindcă nu am propriile convingeri politice, dar lucrurile în ultima vreme au devenit foarte fluide și nu mai știi stânga – dreapta, conservatori – liberali. Dar nu numai în România, vedeți ce se întâmplă în toată Europa, clasa politică tradițională este practic dinamitată peste tot și apar noi forțe, de nicăieri. Trăim niște vremuri în care lucrurile se schimbă foarte mult, vedeți cât s-a schimbat în 12 luni lumea”, a spus antrepenorul, care susține că nu este interesat să intre în politică, pentru că „nu am calitățile necesare”.

Unul dintre domeniile în care guvernanții au fost criticați în ultima perioadă este legat de gestionarea pandemiei. Horia Cardoș, însă, spune că firma pe care o conduce nu a suferit prea mult în această perioadă.

„Majoritatea suntem vaccinați. Noi suntem o companie care interacționează foarte mult cu clienții, fiind retaileri. Undeva la 2,5 milioane de clienți au intrat anul trecut în magazinele noastre. Niciun coleg din magazine nu s-a îmbolnăvit anul trecut. Au fost unul sau două cazuri în depozit, iar în birouri am avut cele mai multe. Am auzit de la cineva care lucrează în CFR că sunt foarte puține cazuri între conductori. Cei care lucrează în ferme iarăși nu au multe probleme, nu mă întrebați de ce, nu sunt medic. Nici nu putem, ca și conducători de firme, să impunem oamenilor. Fiecare a făcut exact cum a considerat, cum i-a dictat conștiința, educația, contextul familial. Dar în general să știți că am trecut destul de bine peste momentele acestea, dar nu s-a terminat încă, din păcate”, a mai spus Horia Cardoș în emisiunea PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.