Când se deschide magazinul Ikea de la Dumbrăvița. Ce vrea să construiască...

Când se deschide magazinul Ikea de la Dumbrăvița. Ce vrea să construiască Ion Țiriac în imediata apropiere

0
DISTRIBUIȚI

Primarul comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin (USR PLUS), invitat miercuri seara la emisiunea PRESSALERT LIVE, a anunțat că firma IKEA a început să lucreze pentru ridicarea magazinului.

„Ne-am întâlnit (n.r.- cu reprezentanții firmei). Au primit autorizația și vor începe lucrările la construcția sensului giratoriu de pe drumul național, urmând ca zilele următoare să primească autorizațiile de organizare de șantier și, practic, vor începe organizarea pe șantier urmând ca la obținerea tuturor autorizațiilor să solicite autorizația de construcție și, practic, să se apuce de construcția propriu-zisă a magazinului.


Oficial, magazinul trebui ridicat în 24 luni, dar dorințelor celor de la IKEA sunt de a finaliza acest magazin în cursul anului viitor”, a declarat edilul.

Horia Bugarin estimează că suedezii de la IKEA vor aduce anual la bugetul local al comunei cel puțin 600.000 de lei plătind taxe și impozite.

„Ei vor realiza și un drum colector de la ieșirea din magazin până la drumul național. Acel sens giratoriu pe care îl vor face era poziționat pe două parcele, una a IKEA și cealaltă a vecinilor lor, lucru care ar fi făcut mai complicat execuția lui și au solicitat să mute în întregime acel sens giratoriu de incintă pe parcela IKEA. Aceasta a fost singura solicitare a dumnealor”, a spus Horia Bugarin.

Acesta a avut o discuție și cu CEO firmei Țiriac Imobiliare, care dorește să facă o dezvoltare pe restul parcelei.

„Parcela inițială îi aparținea domnului Țiriac, care a fost ruptă în două. Pe o parte se va construi IKEA, iar pe restul, 60% din parcelă, cei de la Țiriac doresc să facă o dezvoltare tot pe zona comercială”, a declarat Bugarin. Primarul din Dumbrăvița a susținut că și proprietarii altor parcele din apropierea zonei unde se va ridica magazinul Ikea și-au exprimat intenția de a dezvolta spații comerciale și de servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.