Ripensia începe play out-ul la Constanţa. Cosmin Petruescu: „Nu ştiu în ce...

Ripensia începe play out-ul la Constanţa. Cosmin Petruescu: „Nu ştiu în ce măsură vor mai fi ei motivaţi”

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara începe partea a doua a sezonului dintr-o postură deloc confortabilă. Roş-galbenii ocupă practic loc de baraj pentru supravieţuire în grupa A a play out-ului. Formaţia pregătită de Cosmin Petruescu e însă optimistă din start, mai ales că Farul a fost învinsă în meciul direct din sezonul regular iar „marinarii” nu au teoretic emoţii în privinţa rămânerii în eşalon după dezamăgirea ratării play-off-ului.

Acel succes din mijlocul lui decembrie poate fi considerat rezultat care i-a frânat pe dobrogeni să acceadă în Top 6. Acesta poate fi un element de revanşă pentru formaţia lui Ianis Zicu, deziluzionată de ratarea play-off-ului „la mustaţă” în ultima etapă, deşi se afla la egalitate de puncte cu ASU Poli şi Csikszereda.

Pe hârtie „grupa” Ripensiei pare destul de dificilă, cu trei formaţii care au fost angrenate până în ultima clipă în lupta pentru accederea în primele şase: Farul, „U” Cluj şi Metaloglobus.


Cu toate acestea roş-galbenii nu se plâng. „Eu nu am o problemă cu tragerea la sorţi, din punctul meu de vedere cred că sunt două grupe echilibrate. Ca o glumă, mă bucur că de data aceasta numărul de meciuri de acasă e egal cu cel al meciurilor din deplasare, în rest chiar nu am nimic de comentat şi obiectat pe acest subiect”, a conchis antrenorul Cosmin Petruescu.

„Din punct de vedere al jocului suntem conştienţi că ne aşteaptă o partidă dificilă, împotriva unei echipe, care, alături de Viitorul Tg. Jiu, au practicat poate cel mai frumos fotbal din acest campionat. Şi, nu în ultimul rând, să nu uităm că au ratat promovarea în play-off la meciurile directe… Farul rămâne una dintre echipele foarte bune ale Ligii 2. Acum nu ştiu în ce măsură vor mai fi ei motivaţi pentru acest play out, dar valoarea individuală a jucătorilor, calitatea lor tehnică, relaţiile de joc, rămân, şi astea nu pot fi contestate de nimeni. Rezultatele pe care le-au avut în acest campionat confirmă cele spuse de mine anterior. În această perioadă, pentru partidele rămase de disputat, indiferent că vorbim de Farul, „U” Cluj sau Metaloglobus, sunt echipe care au ratat play-off-ul în ultima etapă, ne vom concentra mai mult pe ceea ce trebuie să facem noi ca şi echipă. La fel am procedat şi în această săptămână şi mergem la Constanţa să câştigăm punct sau puncte. Nu va fi deloc uşor. Ştim forţa ofensivă a Farului de pe teren propriu şi avem şi noi calităţile şi atuurile noastre şi cred că putem să facem o figură frumoasă în deplasarea de la Constanţa”, a concluzionat „Conferenţiarul”.

Bănăţenii au avut mici probleme de lot. Lalic s-a refăcut iar Vasluian se antrenează separat de restul colegilor. Partida Farul – Ripensia se dispută mâine, de la ora 11.00, în prima etapă a play out-ului Ligii 2. Constănţenii sunt pe prima poziţie în Grupa A, cu 32 de puncte, în timp ce echipa de la Gara Mică are cele 22 de puncte contabilizate în sezonul regular, fiind pe poziţia 5 din 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.