Arta lui Andrei Rosetti, expusă într-o expoziție virtuală

Arta lui Andrei Rosetti, expusă într-o expoziție virtuală

0
DISTRIBUIȚI

Lucrări ale pictorului, fotografului și autorului de obiecte-instalație Andrei Rosetti au ajuns în acest sezon în Provence, departamentul Vaucluse, unde Association de Promotion et Expertise dʹArt Contemporain (APEAC) și PURANI Galerie Virtuelle deschid astăzi expoziția de artă contemporană „Entre Terres”. Conceptul PURANI Galerie Virtuelle a apărut ca urmare a nevoii de adaptare a evenimentelor culturale ale APEAC la restricțiile impuse de pandemie și la condițiile specifice zonelor inundabile ale regiunii Vaucluse. Lucrările lui Andrei Rosetti sunt expuse alături de cele semnate de Judith Marin, care sunt reunite sub titlul „Carrousel”.

Expoziția artistului devean, elev al maestrului Constantin Flondor și fondator al grupului Noima, repune și în această expoziție în discuție, cu multă finețe, pământul și natura, fragilitatea a ceea ce ne înconjoară oglindită în propria noastră fragilitate, sondate în tușe discrete și contraste abia percepute. Sunt lucrări care emană blândețe și lumină, locul de aici și celălalt tărâm, provocând emoție tăcută și dorință de evadare. Subiectele sale preferate sunt cele care deschid și ascund în același timp, comunicarea dintre acvatic și terestru, dintre urma artefactelor și natură, ori natura însăși, căci artistul înțelege pictura de plein air ca o purificare, o terapie necesară.

Absolvent al Facultății de Arte și Design Timișoara, Andrei Rosetti a expus prima oară la Timișoara și București și ulterior a avut numeroase expoziții în țară și numeroase țări europene, fiind considerat unul dintre cei mai activi pictori români contemporani.

Curatorul expoziției, Diana Boldog, este expert în piața de artă contemporană, care s-a format în mediul parizian, și a mai colaborat cu Andrei Rosetti cu ocazia expoziției „Survivants” din Paris.


Expozițiile vor rămâne deschise până în 25 octombrie și vor putea fi văzute online, pe platforma https://www.kunstmatrix.com/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.