Șeful consiliului de administrație al Piețe SA și-a dat demisia cu o...

Șeful consiliului de administrație al Piețe SA și-a dat demisia cu o zi înainte de adunarea generală

3
DISTRIBUIȚI
<


p>

Dan Sarmeș, președintele consiliului de administrație al Piețe SA Timișoara, și-a dat astăzi demisia din funcție, în condițiile în care mâine este adunarea generală a acționarilor.

Conform mai multor surse, pe ordinea de zi este și schimbarea consiliului de administrație, principala „țintă” a noii administrații fiind scoaterea din CA a fostului director, Ioan Nasleu, rămas în CA după ce a fost demis de la conducerea societății pentru că Piețe SA era de doi ani pe pierdere.

Vă reamintim că, deși teoretic aliați, PNL și USR-PLUS au dispute aprinse pentru posturile din societățile aflate sub „aripa” autorităților locale.

Recent, liberalul Liviu Cocean, numit director general interimar al Piețe SA Timișoara la începutul lunii martie, a fost confirmat în funcție după un concurs la care a fost singurul participant. Și precedentul șef al companiei, Ioan Nasleu, a ocupat funcția tot în urma unui concurs la care a fost singurul înscris. Liberalii care dețin majoritatea în consiliul de administrație al companiei care ține de Primăria Timișoara l-au numit pe Liviu Cocean interimar fără a-i consulta în prealabil pe primarul Dominic Fritz și colegii de alianță din USR PLUS, tot fără consultarea partenerilor fiind declanșate și concursurile pentru ocuparea funcțiilor de director general și director economic.

De asemenea, în luna martie Curtea de Conturi a declanșat un control la Piețe SA după ce PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că angajați ai societății au fost folosiți pentru a face lucrările la proprietăți ale fostului director Ioan Nasleu și că din banii companiei publice s-au făcut cumpărături atât pentru prietenul de chefuri al interlopilor din gruparea Boncu, cât și pentru fostul director economic, Petre Ulucian, care și-a dat demisia din funcție invocând motive medicale.

3 COMENTARII

  1. Dacă nici acu NU înțelegeți domnilor liberali, de ce lumea a votat USR în Timisoara, înseamnă că meritati sa scădeți sub 10%. De aceea oamenii scriau pe ziduri: PNL, PSD, aceeași MIZERIE…

  2. don’t worry ca la cum isi pun cei noi nevestele si colegii de partid sau de corporatie in functii, la cum trimit politia in inspectie printr-un telefon la seful politiei si dupa aia o recicleaza pe Ana Munteanu, la cat de prost comisiile de executie la evaluare ca sa scape de dinozauri o sa scrie la fel si despre USR in scurt timp 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.