Un spectacol interzis tinerilor sub 14 ani revine pe scena Teatrului Maghiar...

Un spectacol interzis tinerilor sub 14 ani revine pe scena Teatrului Maghiar din Timișoara, după pauza provocată de pandemie

0
DISTRIBUIȚI

După un an de izolare, distanțare și restricții, teatrul maghiar „Csiky Gergely” invită publicul să redescopere ce înseamnă să ai totul „la comun”, prin intermediul spectacolului cu acest nume, programat în 22 și 23 mai, de la ora 19,00, în sala mare a teatrului. Spectacolul, interzis spectatorilor cu vârsta sub 14 ani, este tradus în limba română, la cască.

„La comun” un spectacol pe un text scris de Thomas Vintenberg și Mogens Rukov și pus în scenă de regizorul Radu Nica, propune o dezbatere despre proprietate și familie în societatea de astăzi, pornind de la un fapt real petrecut în 1975, când un grup de intelectuali hippie, cu aceleași convingeri, a decis să trăiască împreună într-o comună, având drepturi și obligații egale. O criză sentimentală generează alte dileme, proprietatea, solidaritatea, cuplul sau familia fiind puse sub semnul întrebării. „Beneficiile traiului în comun sunt multe și ne lipsesc extrem de acut în zilele noastre, când suntem atât de însingurați, de alienați, însă reversul medaliei nu e defel de neglijat – relațiile interpersonale, mai ales în familie, se scurtcircuitează, iar rezultatele sunt imprevizibile și adesea traumatizante.


La comun e, așadar, un bun stimul pentru reflecție asupra problemelor familiei în secolul al XXI-lea și a crizei societății de azi” este de părere regizorul Radu Nica.

Reluarea spectacolului după 15 luni, prilejuiește și debutul tinerei actrițe Vadász Bernadett, în celelalte roluri fiind distribuiți Bandi András Zsolt, Éder Enikö, Kocsárdi Levente, Asztalos Géza, Borbély B. Emilia, Tar Mónika, Molnár Bence și Szabó Abigél, elevă la liceul „Bartók Béla”.

Jumătate din numărul locurilor sălii sunt la dispoziția publicului, iar respectarea strictă a tuturor condițiilor sanitare este obligatorie. Biletele sunt disponibile la casierie până vineri, ora 19,00, sau pe pagina de web https://tm-t.biletmaster.ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.