Timișoreanca Lia Burg pregătește un album de debut cu influențe de muzică...

Timișoreanca Lia Burg pregătește un album de debut cu influențe de muzică country

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Cosmin Ioachim Damian

Lia Burg a ajuns să fie cunoscută publicului larg prin prestația sa plină de șarm în cadrul concursului Vocea României, cu doi ani în urmă, când a făcut parte din echipa Irinei Rimes. Alături de desele ei recitaluri pe străzile orașului nostru, Lia a repurtat success și pe scenă, unua din cântările ei care s-a lăsat cu multe aplauze din partea spectatorilor derulându-se în deschiderea unui concert susținut de Amalia Gaiță. La fel ca și pentru mulți alți artiști, perioada de pandemie care a adus o sumedenie de shimbări în industria muzicală a reprezentat o perioadă de introspecție și pentru timișoreanca născută în 8 decembrie 1996, iar drept urmare, Lia Burg s-a îndreptat spre compoziții proprii și pregătește un album de debut.

„Am fost pasionată de muzică din copilărie și am văzut-o ca pe un mod extraordinar prin care să mă pot exprima liber și să mă descarc. Mi-a fost terapie mulți ani, iar de aproximativ trei ani am început să studiez canto și să trăiesc doar din muzică. În 2020, un an plin de încercări pentru majoritatea oamenilor, am început o dată cu schimbările bruște din viața mea, să înțeleg cu adevărat cât de binecuvântată sunt pentru că am posibilitatea să fac ce îmi place și am căpătat mai multă încredere în mine. De aproximativ un an si jumătate, la îndrumările antrenoarei mele de voce, Andreea Hodineanț (cunoscută și ca Altheya), am prins curaj să scriu. Ea a văzut potențial în mine când eu credeam că tot ce pot face e să interpretez cover-uri și m-a împins spre songwriting, o activitate ce era cu mult în afara zonei mele de comfort. Pe tot parcursul anului, având mult timp pentru introspecție, am luat trăirile mele cele mai profunde și durerea prin care am trecut și le-am transformat în muzică. Am pus cuvintele pe hârtie neștiind ce formă finală vor avea, dar am ajuns să vreau să le împărtășesc cu oamenii. Sunt puțini cei care au auzit până acum compozițiile și sunt oameni și din domeniul muzicii, dar și oameni care nu se ocupă cu muzica.


Iar de la toți am avut feedback pozitiv, spunând că îi ajută să se elibereze de sentimentele apăsătoare ale timpurilor în care trăim. Acest gen de feedback mă motivează să continui să scriu, să continui să sădesc în oamenii din jur iubire, cunoaștere de sine, înțelegere și speranță. Să le ofer o bucată din mine și să le arăt cât de mult ne asemănăm cu toții și în același timp cât de important este să știm să fim noi cu noi, să învățăm să fim singuri și să ne fie de ajuns, iubirea pentru noi înșine să depășească iubirea pentru cei din jur și să acceptăm asta ca pe o lecție importantă și nu ca pe o formă de egoism”, a spus Lia Burg despre pasiunea ei.

Chiar dacă se simte atrasă de zona muzicii country, melodiile care se vor regăsi pe albumul ei de debut vor avea și câteva arome de indie, folk și pop. Până una – alta, Lia Burg pregătește o nouă întâlnire sonoră cu melomanii din oraș sub forma unui concert care va avea loc vineri 25 iunie, de la ora 20, la Manufactura, unde conform descrierii evenimentului va cânta… „fata cu părul verde“.

„Am început să lucrez împreună cu Ovidiu – Dodo Moldovan de la ARTonic Productions la câteva dintre piese și abia aștept ca oamenii să le audă în forma lor finală. Dodo este și el pasionat de Country, așa că mă bucur să am lângă mine oameni care înțeleg și simt acest gen muzical atât de puțin (sau poate chiar deloc) răspândit în România. Pe lângă country, piesele au influențe de indie, folk și pop și sunt o promisiune pe care mi-o fac mie însămi, sau un reminder, să îmi amintesc mereu să fiu și cu mine cel puțin la fel de înțelegătoare precum sunt cu cei din jur, să îmi amintesc să îmi fiu prietenă și să îmi ofer și singură acea mână de ajutor pe care o ofer cu atâta ușurință altora”, a mai spus Lia Burg.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.