Migranți din Bangladesh şi Afganistan, fără acte, depistaţi de poliţiştii de frontieră...

Migranți din Bangladesh şi Afganistan, fără acte, depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni aproape de granița de vest. Doi tineri români care-i ajutau, cercetați pentru mai multe infracțiuni

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Mortaviţa au desfăşurat, luni, o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în localitatea Denta a fost oprit un microbuz condus de un cetăţean român, B.E., în vârstă de 19 ani. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, în interior, au fost depistate 21 de persoane, cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, cincisprezece adulţi şi şase minori, au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetățeni din Bangladesh şi Afganistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 36 de ani.


De asemenea, în cadrul verificărilor persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, fiind preluați de către cetăţeanul român din apropierea graniței cu statul vecin. Aceştia au recurs la această metodă întrucât intenționau să ajungă în vestul Europei, însă nu dețineau viză Schengen.

Totodată, în urma extinderii verificărilor, poliţiştii de frontieră au mai depistat un alt cetăţean român, în vârstă de 20 ani, care conducea un Mercedes şi avea rolul de antemergător al microbuzului. În cadrul cercetărilor s-a mai constatat faptul că autoturismul antemergător avea aplicate plăcuţe de înmatriculare care aparţineau unui alt mijloc de transport.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți pentru conducătorul microbuzului. Șoferul autoturismului este cercetat pentru complicitate la trafic de migranţi şi punere în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

În continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

„Reamintim cetăţenilor români şi străini să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop (021.9590)”, au transmis, marți, reprezentanții Poliției de Frontieră Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.