Politehnica vrea să schimbe prima impresie în lunga deplasare de la Călăraşi....

Politehnica vrea să schimbe prima impresie în lunga deplasare de la Călăraşi. Dorin Toma: „Să arătăm atitudine”

0
DISTRIBUIȚI

Alb-violeţii au avut un start de campionat ratat prin acel 0-3 la Cluj, cu „U”, dar poate să schimbe din impresia lăsată în următorul joc, deşi se anunţă o nouă deplasare dificilă pentru Politehnica. Elevii lui Dorin Toma vor juca, abia marţi, în fief-ul Dunării Călăraşi, fostă concurentă în play-off şi chiar participantă la baraj, dar care a trecut la rândul ei prin transformări în această vară.

„Ne dorim ca la jocul de la Călăraşi să arătăm cu totul altfel, să schimbăm faţa echipei, pentru că nu este aceea de la jocul cu U Cluj. Şi ne dorim foarte mult să arătăm atitudine, disciplină, pe care am pregătit-o în toată această vară. Din păcate nu s-a văzut la Cluj şi acest lucru a contat şi ne-am întors cu un 0-3 pentru care nu avem nicio scuză”, a declarat Dorin Toma, tehnicianul Politehnicii.

„În primul rând trebuie să schimbăm atitudinea de la Cluj. Trebuie să avem răbdare, pentru că noi încă am transferat jucători săptămâna trecută şi în această săptămână. Deci cerem răbdare şi îi rugăm pe suporterii noştri să aibă răbdare cu noi. Pentru că, am pregătit anumiţi jucători în această vară, după care am transferat rând pe rând, chiar în această săptămână a venit un jucător – Rareş Lazăr. Din păcate nu am reuşit să aducem jucători la începutul pregătirii. Pregătirea am început-o o săptămână mai târziu şi în jocurile amicale avute nu am văzut greşelile făcute la U Cluj, pentru că nu am avut adversari puternici. Echipa pe care am pregătit-o şi a intrat în primul 11, în afară de Bocşan, nu a luat niciun gol în jocurile amicale şi atunci bineînţeles, nu am văzut marile greşeli care s-au făcut pe fază defensivă.


Asta nu mă scuză cu absolut nimic. De aceea am lucrat săptămâna aceasta, vom lucra în continuare, să schimbăm faţa echipei şi disciplina de joc (…) Dar cum a trecut această săptămână, jucătorii care au venit mai târziu s-au pregătit foarte bine, deja sunt aproape la acelaşi nivel cu cei cu care am început. Deja e concurenţă post pe post şi cel mai bun jucător va intra. Vor fi schimbări în echipă, schimbări care vor fi benefice şi cu care ne dorim să câştigăm acest joc. Pentru că este foarte important pentru noi. Am început cu un duş rece, dar trebuie să ne revenim cât de repede”, a mai spus Toma.

Alb-violeţii au avut săptămâna trecută ocazia să-şi „spioneze” viitorul adversar, în acel spectaculos 3-3 dintre „Ripi” şi Dunărea pe „Electrica. „Am văzut jocul, la fel, două reprize total opuse. Una în care Ripensia a controlat jocul, o a doua repriză în care Călăraşiul a controlat mult mai bine jocul, acest lucru ne dă de gândit, este o echipă bine pregătită. Cu foşti jucători, ce au fost anul trecut, plus jucătorii tineri pe care i-au adus acum, nu vom avea un joc uşor. Dar am mare încredere în noi, că vom arăta o altă faţă a noastră pe teren”, a conchis Toma.

În lotul alb-violeţilor e aşteptat să revină Cristian Scutaru, a cărui absenţă a contat mult în Ardeal.

Ursu, optimist

„M-am întors cu sufletul, chiar m-am simţit bine data trecută când am jucat la Poli. Am găsit un lot foarte bun, un antrenor care îşi face treaba foarte bine. Din păcate cred că am fost prea relaxaţi la jocul de la Cluj şi am făcut un duş rece, dar eu cred că atitudinea se va schimba la următorul meci şi cu siguranţă vom câştiga cele trei puncte la Călăraşi”, a precizat şi Octavian Ursu, jucător revenit în alb-violet după ce a promovat cu UTA şi Rapid.

„Concurenţa e benefică pentru fiecare jucător, doar aşa poţi să creşti. Cu siguranţă că am venit să joc, am două promovări în spate, sunt un jucător cu experienţă şi o să arăt lucruri frumoase… Nu pot să-mi dau încă seama cum e Poli, am jucat doar un meci. Probabil lotul e destul de bun, spun eu. Putem face o figură frumoasă, dar pentru asta trebuie să avem atitudine şi să nu fim relaxaţi, cum am fost în jocul de la Cluj”, a mai precizat jucătorul în vârstă de 26 de ani.

Partida Dunărea Călăraşi – Politehnica Timişoara se dispută marţi, 10 august, de la ora 17.00 (televizat Digi Sport 1, Look Sport +), în etapa a II-a a Ligii 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.