Politehnica a pierdut derby-ul cu „U” Olimpia Cluj din elita feminină

Politehnica a pierdut derby-ul cu „U” Olimpia Cluj din elita feminină

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara Femina / Facebook

Alb-violetele nu se află încă la nivelul multiplei campioane din Cluj. Ieri, pe „Ştiinţa” „U” Olimpia s-a impus cu 4-1 în faţa Politehnicii Timişoara în jocul derby care a contat pentru etapa a III-a a Ligii I feminine.

Timişorencele au început partida rău şi din cauza unor accidentări. Bianca Ienovan a suferit o entorsă şi va lipsi câteva săptămâni bune de pe gazon. Iar lui Kurja i-a curs sânge din nas după un contact şi a trebuit să stea minute bune în afara gazonului. La prima acţiune periculoasă oaspetele au primit penalty iar Ciolacu a deschis scorul în minutul 17. În minutul 33 Bălăceanu a majorat diferenţa, dar la patru minute distanţă Politehnica părea să revină în joc tot după o lovitură de pedeapsă – transformată de Kurja la faultul asupra Melisei Şodinca. Imediat însă a fost stabilit şi scorul pauzei 1-3, prin reuşita lui Mirea de la ardelence.

În partea secundă Bălăceanu a mai marcat o dată în minutul 53 şi a stabilit scorul final. Politehnica Timișoara se află pe locul 7 cu trei puncte din trei partide.


După pauza internaţională feminină alb-violetele vor juca în deplasare cu Fotbal Feminin Baia Mare, meci programat pentru data de 26 septembrie.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 14. Anda Jivan, 5. Teodora Meluță (cpt.), 6. Denisa Heisu, 24 Cristina Sucilă, 7. Florentina Ancăș, 10. Nikoleta Kurja, 27. Genoveva Roșie, 23. Melisa Șodinca, 16. Bianca Ienovan, 17. Shaira Pera. Au intrat: 22. Nicol Dincă-Vuia, 4. Cristina Codrescu, 8. Clara Roșu, 20. Roxana Dovîncescu. Pe bancă: 12. Rebeca Pavel, 2. Anca Dobai, 11. Larisa Grigore, 15. Denisa Hațegan, 26. Giorgiana Mateescu.

Universitatea Olimpia Cluj: 31. Erin Seppi – 3. Cristina Botojel, 6. Riley West, 21. Ioana Sigheartău, 4. Ioana Bortan (cpt.), 2. Sonia Bumbar, 99. Ioana Bălăceanu, 7. Carolina Țabur, 9. Mihaela Ciolacu, 14. Adina Borodi, 10. Roxana Mirea. Au mai intrat: 22. Maria Stamate, 88. Daiana Oneț, 15. Andreea Pînzariu, 11. Mara Bâtea, 90. Carmen Marcu. Pe bancă: Briana Brici

„Am avut momente bune, momente în care am reușit, zic eu, să jucam de la egal la egal cu Olimpia Cluj. Repriza a doua a fost 1-0 pentru ele în condițiile în care am făcut cadou un gol, în rest meciul a fost echilibrat. Am avut și noi câteva oportunități de a marca. Clar este echipa mai bună. Nu știu dacă asta este diferența, dar e clar că există o diferență, de experiență, de maturitate fotbalistică. Eu sper să creștem în continuare, să învățăm din greșelile pe care le-am făcut. Sper să avem tot lotul valid, dar în continuare avem probleme. S-a accidentat Bianca Ienovan în primul minut. Pierdere mare pentru noi. Automat a trebuit să schimbăm întreaga strategie pentru acest joc, inclusiv așezarea în teren a fost diferită în momentul în care a ieșit Bianca. Să sperăm că nu este ceva grav și va reveni repede. Noi continuăm să muncim, am început un proiect pe termen lung, vrem să continuăm acest lucru. Din punctul meu de vedere se vede un progres la aceste fete, un progres în jocul nostru. Astăzi, cu un adversar mai greu, am avut mai multă consistență, atât pe plan ofensiv, cât și defensiv, decât în prima etapă la Alexandria” a spus Mirel Albon, managerul Politehnicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.