Corpul B de la Clinica de Balneologie din Timișoara, ridicat în 1960,...

Corpul B de la Clinica de Balneologie din Timișoara, ridicat în 1960, va fi modernizat cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-27137680">

Proiectul cu o valoare de aproape 13 milioane de lei, finanțat din fonduri europene, „Extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Timișoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, prin demolare parțială și extindere orizontală și verticală”, a demarat.

Primăria a anunțat, luni, că au început lucrările și deja au fost executate lucrări de desfacere și demolare, după ce spațiul a fost eliberat și s-a putut asigura accesul utilajelor de dimensiuni mai mari.

Proiectul de reabilitare vizează Corpul B, construit în anii 1960, destinat activităților de ambulatoriu și având o suprafață construită de 1.560 mp.

Lucrările vizează demolări parțiale, reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A; extinderea pe verticală, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultație, legătura cu corpul A și lift exterior.

De asemenea, lucrările vizează o extindere nouă, cu două etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, având la parter sectorul de hidroterapie recreat, iar la celelalte niveluri noi funcțiuni spitalicești.

Corpul de clădire își va păstra rolul actual de ambulatoriu și se va realiza o intrare principală din exterior, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa.

Se vor realiza finisaje moderne, se vor schimba instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier.

La finalul lucrărilor, noua clădire va fi din nou racordată la rețeaua de alimentare cu apă termală.

Primăria Timișoara pregătește și documentațiile necesare pentru reabilitarea corpului A de clădire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.