Un singur timișorean interesat de dezbaterea publică despre viitorul preț al gigacaloriei

Un singur timișorean interesat de dezbaterea publică despre viitorul preț al gigacaloriei

1
DISTRIBUIȚI

Dezbaterea publică având ca subiect creșterea prețului gigacaloriei, organizată de Primăria Timișoara după ce proiectul a fost scos de pe ordinea de zi, a avut un singur cetățean interesat – Petru Olariu, de la Federația Asociațiilor de Locatari din Timișoara, cel care a și solicitat organizarea pentru a cere explicații despre cum s-a ajuns la noile prețuri. ”Oamenii sunt la cimitir că e ziua morților”, a comentat supărat Olariu. Acesta a avertizat că ”mi-e frică de faptul că, în vară, o să fie atât de multe debranșări că nu știu dacă o să mai aibă Coltem clienți destui”.

Din răspunsurile primite de Olariu de la reprezentanții Colterm și Primăriei Timișoara a reieșit că folosirea cărbunelui în loc de gaz înseamnă creșterea în prețul gigacaloriei a costurilor reprezentând certificatul de CO2  de la 65 lei la 130 -140 lei și că prețul a fost calculat fără a se lua în calcul pierderile reale de pe rețelele de distribuție care acum sunt de 38 -39%.


De asemenea, s-a reafirmat că din cauza creșterii explozive a prețurilor la gaz metan ”care a început prin iulie, august” s-a schimbat toată strategia pentru a se consuma mai mult cărbune pentru producerea de apă caldă și căldură.

Viceprimarul Ruben Lațcău a susținut că populația nu va plăti prețul real de cost al gigacaloriei care se apropie de 900 lei, ci ”se va găsi o variantă intermediară, acceptabilă și suportabilă pentru cetățeni care va fi votată în plenul consiliului local”. USR-istul a comentat că niciun consilier local PNL, PSD sau de la Pro România nu a fost interesat să participe la dezbaterea publică. ”Când nu este vorba de a face spectacol politic sunt dispăruți”, a comentat Lațcău. Proiectul de hotărâre pentru creșterea prețului gigacaloriei va fi dezbătut în plenul Consiliului Local Timișoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.