Au început săpăturile pentru studiul geotehnic al viitorului pod de la Solventul

Au început săpăturile pentru studiul geotehnic al viitorului pod de la Solventul

0
DISTRIBUIȚI

Municipalitatea a anunțat că azi au început forajele pentru studiul geotehnic al viitorului pod de la Solventul.

Pentru realizarea studiului geotehnic a sosit o echipă de la Geologic Site ca să preleveze probe. Vor fi extrase probe de la adâncimi de trei metri și 25 de metri, de pe ambele maluri ale Canalului Bega.

„Studiul geotehnic este esențial pentru o fundamentare precisă a oricărei construcții, în special când vorbim de proiecte de mare infrastructură. Toate construcțiile dintr-un oraș implică un studiu geotehnic, dar de mai mici dimensiuni. Având în vedere dimensiunile lucrării, pentru viitorul pod Solventul și Inelul 4 vest, a venit un echipament mecanizat, special pentru forare la adâncime”, au transmis, marți, reprezentanții Primăriei Timișoara.

În vederea închiderii Inelului 4 Vest, urmează să fie realizat un pachet de proiecte mari de infrastructură în  Timișoara, care include Pasajul Inferior Solventul și Podul Solventul.


Ele au rolul de a conecta zona de sud-est cu cea de nord-vest a orașului.

La finalul lucrării, conexiunea strada Gării – bulevardul Dâmbovița va include patru benzi de circulație rutieră; două linii de tramvai; pistă de bicicletă pe ambele sensuri (cu lățime de minimum 1,5m, delimitate de carosabil); trotuar pe ambele sensuri (cu lățime de minimum doi metri); zonă verde; 700 de metri de drum nou construit; pod peste Bega și 200 de metri extindere a bulevardului Dâmbovița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.