Municipalitatea, mulțumită de noul tramvai Bozankaya, după testare și omologare. Primarul Fritz...

Municipalitatea, mulțumită de noul tramvai Bozankaya, după testare și omologare. Primarul Fritz a semnat comanda pentru livrarea următoarelor 20

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a semnat astăzi comanda pentru livrarea următoarelor 20 de tramvaie produse de compania turcă Bozankaya, conform contractului, având în vedere faptul că omologarea și recepția primului tramvai s-a finalizat cu succes.

În cadrul proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie”, demarat în precedenta administrație, a fost achiziționat, în prima fază, un tramvai nou pentru omologare. Modelul, care va fi operațional de săptămâna viitoare, a necesitat omologare la nivel european, în cadrul contractului semnat între primărie și producător.

Această etapă a fost finalizată cu succes, iar contractul stipulează ca primăria să continue achiziția celorlalte 20, din totalul de 21 de tramvaie.

„Termenul de livrare prevăzut este octombrie 2023, însă municipalitatea a cerut urgentarea acestui termen.


Frecvența cu care vor fi livrate noile garnituri va fi lunară, ajungând la două tramvaie pe lună în primăvara anului 2022, conform producătorului. Fiecare mijloc de transport valorează 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime și o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune. Proiectul este finanțat în procent de 80% prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR). Valoarea investiției este de 243.324.506 lei, cu TVA inclus”, mai spune comunicatul Primăriei Timișoara.

„Tot anul viitor, așteptăm la Timișoara și primele autobuze electrice, care vor fi cumpărate printr-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Pentru a schimba modul în care circulăm în Timișoara, aceste investiții sunt cruciale. Reducerea timpilor de așteptare în stații, tramvaie sau autobuze care oferă confort călătorilor, stații accesibile pentru toată lumea – sunt esențiale pentru ca transportul public local să devină atractiv și utilizat de cât mai mulți oameni. Nu este o altă soluție, decât transportul public local performant, pentru reducerea semnificativă a numărului de mașini de pe străzi, și implicit a poluării și a timpului pierdut în ambuteiajele din trafic. Transportul verde în care investim – tramvaie și autobuze electrice – împreună cu infrastructura pentru biciclete sunt prioritare pentru a avea un oraș respirabil”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

2 COMENTARII

  1. Cind vom vedea șefii Primăriei ca circulă REGULAT cu transportul public?
    Nu doar la tăieri de panglici… cu presa după ei.
    Niste POLITRUCI FARISEI, toți ca unul…
    Cu Jipane și mașini de Serviciu. DIN FURACIUNI din banul Public, ai NOSTRI

  2. daca municipalitatea e multumita de o bomba pe roti inseamna ca sunt mult mai handicapati decat prevede legea. asteptam stirea cu incendiul bateriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.