Sărbătoare completă: Ultraşii Politehnicii au celebrat pe propriul „rit” Centenarul alb-violet FOTO...

Sărbătoare completă: Ultraşii Politehnicii au celebrat pe propriul „rit” Centenarul alb-violet FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1559646309">
Foto: Sebastian Tătaru

Politehnica Timişoara a avut parte de o zi perfectă la împlinirea a 100 de ani. Echipa a câştigat la Astra şi s-a mai oxigenat în clasament, în timp ce suporterii şi cei de lângă echipă au sărbătorit acasă într-un mod special. Peluza Sud a creat propria petrecere pe stadionul „Dan Păltinişanu” şi a declanşat o coregrafie impresionantă la ora simbolică 19.21!

Dacă la o altă oră simbolică, dimineaţa la 11 când a fost semnat actul de înfiinţare în 1921, foste glorii ale Politehnicii, precum Emeric Dembroschi ori Titi Varga, au fost printre invitaţii speciali ai unui eveniment de gală în cinstea Centenarului şi organizat de Univ. Politehnica. Ocazie cu care s-a lansat şi o emisiune de timbre în cinstea celor 100 de ani ai societăţii sportive universitare. Spre seară fanii „hardcore”, după ce au gustat de la distanţă succesul cu 2-0 al favoriţilor, căci accestul pe arena din Giurgiu nu a fost permis, au avut propriul eveniment special.

Suporterii viola au lucrat intens în ultimele săptămâni la o coregrafie cu totul şi cu totul specială. Textul care a tronat la tribuna I a bătrânei arene „Dan Păltinişanu”, populată în tihnă, mai întâi cel puţin, a fost: „În ’21 am pornit pe un drum fără sfârşit …100 de ani, un prim pas spre infinit”. Iar pe mijloc a tronat o pânză lucrată cu una dintre primele echipe ale Politehnicii, o lucrare demnă de o mare expoziţie de artă. În stânga şi în dreapta lucrării au fost expuse stemele clubului, cea veche cu alb şi negru, purtată în zi de sărbătoare, şi cea actuală, cu culoarea preferată. S-au cântat din plin refrenele preferate iar apoi suporterii şi invitaţii deopotrivă au părăsit arena pentru petrecerea de după de care probabil nu ştiu nici echipajele de jandarmerie postate în exteriorul arenei.

Suporterii au aprins la 19.21 torţele şi din spatele „oficiale” au izbucnit artificiile, timp de cinci minute de reverie continuă pentru o sută de ani ai lui Poli.

Ziua a avut şi alte surprize, precum un mini-documentar al clubului, de această dată, cu Radu Paraschivescu şi Titi Varga printre protagonişti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.