Timișoreanul Krystyano a ajuns din Heaven în Dubai: „Aici lumea știe ce...

Timișoreanul Krystyano a ajuns din Heaven în Dubai: „Aici lumea știe ce muzică se pune, deci nimeni nu are de comentat“

0
DISTRIBUIȚI

Pandemia care a afectat cât se poate de serios industria muzicală și de divertisment a produs o serie de schimbări în rândul multor categorii sociale, iar DJ-eii au fost nevoiți și ei să se adapteze noii realități impuse de desele lockdown-uri. Unii dintre aceștia s-au reprofilat în alte meserii mai puțin lovite de pandemie, iar alții au decis să-și încerce norocul în alte zone geografice. Timișoreanul DJ Krystyano face parte din tagma DJ-ilor care s-au mutat în Dubai, acesta fiind rezident de câteva luni în celebrul oraș din Emiratele Arabe Unite, la complexul de lux One & Only Royal Mirage.

Pe numele său adevărat Berar Cristian Ovidiu, DJ-ul timișorean și-a început cariera cu 16 ani în urmă în clubul Lemon și a prins tainele meseriei de la DJ Alvin.

„De mic eram pasionat de sunete, tatăl meu asculta muzică iar pe mine mă calma, îmi plăcea enorm. Țin minte că îmi înregistram casete de la radio, cumpăram casete din piață, după o vreme îmi făceam CD-uri și boxe și mergeam pe la petreceri cu prietenii mei din copilărie, a fost o perioadă faină. Acum vreo 16 ani am pus prima oară muzică în clubul Lemon unde am învățat să mixez alături de DJ Alvin care a avut înceredere în mine și căruia îi mulțmesc și pe această cale. Pe vremea aia lumea ieșea în club să se distreze și chiar savura noaptea… nu cred că lipsea nimic“, a povestit el.

După ce a trecut printr-o serie de locații care au colorat viața de noapte a orașului Timișoara, Krystyano a ajuns rezident într-unul din cele mai cunoscute cluburi din Timișoara, Heaven, și este de părere că tehnica de mixaj este foarte importantă pentru un DJ, în ciuda faptului că în zilele noastre există mulți punători de muzică înzestrați cu diverse relații…

„A fost o perioadă de aur a clubbing-ului timișorean cel mai mai mult mi-a plăcut perioada clubului Youtopia alături de Dj Land, era un club cu sunet bun, lumini bune și un pupitru de DJ cu tot ce ai nevoie …de ultima generație la aceea perioadă.


A fost frumos și la clubul Le Cinema și la River Deck… Am ajuns rezident la Heaven printr-o întâmplare… am pus muzică în noaptea de Revelion și acolo am rămas șase ani, până în 2019. Era un public dificil, fiecare seară era o provocare dar m-am descurcat, căutam multă muzică și petreceam mult timp alegând piesele… a fost frumos. Pentru mine tehnica de mixaj a unui DJ este foarte importantă… asta face diferența. Un DJ bun trebuie să aibe și cultură muzicală și tehnică, dar am observat că în zilele noastre nu mai contează astea… sunt mulți punători de muzică cu relații si prietenii“, este de părere DJ-ul.

Jetty Lounge Dubai Foto: Facebook

La fel ca și în cazul tuturor colegilor de breaslă, și pentru Krystyano apariția pandemiei a adus o serie de noi provocări. După mai multe încercări, în luna septembrie a acestui an… a reușit să-și împlinească un vis mai vechi… acela de a fi rezident în Dubai.

„Dubai a fost tot timpul un vis pentru mine. Am muncit mult să ajung aici, am făcut mixuri și la un moment dat mi-a surâs șansa… am fost contactat de reprezentanții clubului care mi-au zis că le-a plăcut mult mixul meu și că este genul muzical ce se potivește la ei… și am plecat… la începutul lunii septembrie. Pun muzică în locația de lux One & Only Royal Mirage… în Jetty Lounge si Drift Beach Dubai și voi fi aici pentru un an de zile. Am un program muzical de patru ore pe zi și singura zi a săptămânii când am liber e cea de luni. Despre publicul de aici… sunt foarte mulți turiști și diverse gusturi muzicale, dar diferența este că …mergi într-o locație și știi ce muzică se pune…deci nimeni nu are de comentat privind muzica. Programul meu este de downtempo și organic house, niște genuri muzicale îndepărtate de România. Cred că va mai dura ceva timp până o să putem pune și la noi genul acesta și publicul să savureze așa ceva“, a mai adăugat Krystyano.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.