Dominic Fritz, scuză halucinantă pentru amenda record de la Colterm: „Nu pot...

Dominic Fritz, scuză halucinantă pentru amenda record de la Colterm: „Nu pot să cumpăr pentru o companie din bani publici niște certificate”

7
DISTRIBUIȚI

199 de milioane de lei, dintre care 150 din bugetul local. Aceasta este suma pe care a primit-o, anul trecut, de la Primăria Timișoara, societatea de termoficare.

Prezent miercuri seara într-o emisiune la postul de televiziune Europa Nova, primarul Dominic Fritz a răbufnit când a fost întrebat despre certificatele de CO2: „acum, Colterm să vină și să spună mai vrem să ne dați încă 50 de milioane din buzunarul timișorenilor, ca să cumpărăm certificate, unde și acolo prețurile au luat-o razna, și indiferent dacă se cumpără aceste certificate sau nu, nu se schimbă temperatura, căldura, ați fi dat încă 50 de milioane pentru Colterm? Din bugetul local? Bani ce nu există?”.

Vă reamintim că societatea de termoficare Colterm SA, unde acționar unic este municipalitatea, a primit, anul trecut, o amendă record de aproape 107 milioane lei pentru că administrația Fritz a refuzat convocarea AGA ca să se discute despre achiziționarea certificatelor lipsă, chiar dacă se știa că se riscă o penalizare uriașă.


Ulterior primirii amenzii, Dominic Fritz a refuzat să răspundă întrebării de ce nu au fost convocați consilierii locali în AGA să ia o decizie pe acest subiect, după ce USR a propus amânarea discutării subiectului care a fost pe ordinea de zi în ședința în care administrația Fritz a votat oamenii săi în consiliul de administrație al societății de termoficare.

Fritz a fost de acord cu afirmația moderatoarei că sunt normative care trebuie respectate.

„Sunt niște reguli pe care compania Colterm trebuie să le respecte, dar franșarea directă la bugetul local și banii orașului să fie folosiți cumva fără niciun fel de limită, niciun fel de discernământ de o companie, chiar dacă este o companie în subordinea orașului, este ceva ce nici măcar nu este legal. Există niște plafoane. Nu pot să cumpăr pentru o companie din bani publici niște certificate. Deja cu 150 de milioane eu, ca primar, mi-am asumat un risc deoarece Comisia Europeană stabilește că poți să dai doar 75 de milioane de lei ajutor de stat pe an”, a afirmat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz spune că a riscat pentru că orașul nu poate fi lăsat în frig.

 

7 COMENTARII

 1. Măi neisprăvitule, după ce că ești habarnist în administrație, mai ești și nesimțit, ai ajuns să crezi că primăria și orașul sunt moșia lu’ tac’tu și faci ce vrei tu, hotărăști tu cum trebuie să se încălzească locuitorii orașului. Sau nu. Să stea în frig. Marș!

 2. După ce a păgubit Timișoara cu 21 milioane de euro mai are tupeul să deschidă gura. Curtea de conturi trebuie să se sesizeze.

 3. Fritz, esti un nesimtit, un derbedeu, un ordinar, un infractor, un corupt si lista poate continua cu toate epitetele care se pot asocia neispravitilor de teapa ta.
  Ai schimbat peste tot conducerile tuturor societatilor de suficient timp ca sa te plangi ca nu functioneaza. Tot ceea ce nu functioneaza este din cauza ta cretinule.
  Intre timp, te anunt ca mie imi stau copiii in frig la scoala si te anunt ca in unele spitale bolnavii stau intr-un frig care le afecteaza negativ starea si asa precara de sanatate. In aceste doua cazuri, ca si administrator, te anunt ca te faci raspunzator de comiterea unor fapte penale, infractor ce esti.

 4. Mai am lacketi de genul colegi și la facultă și la mine la lucru =]]]]]]]]

  Vorbe MARI de la un cântăreț la orgă, cu acțiuni de 300 € la Samsung =]]]]]]]

  Să-mi cu iertare dar un păcălici de genul nu mi-ar putea câștiga respectul nici dacă s-ar pune în genunchi și s-ar ruga de mine.

 5. Nu Primăria a fost amendată, ci Colterm, dar amenda priveşte şi modul în care Primăria a gestionat, în ultimii ani, situația. Robu a lăsat o datorie istorică neplatită și rețeaua de termoficare pusă la pământ. Oricine venea primar tot aceeași soartă o avea.

  • Nu oricine venea ar fi făcut această pagubă, prejudiciu Timişoarei. Colterm, din cauza lui Fritz, nu a plătit ce trebuia plătit în mandatul lui Fritz, pentru asta este amenda aplicată. Tot în mandatul lui Fritz. Nu şi-a făcut datoria de primar, pentru care este plătit fabulos, împreună cu clica lui. Aşa că lasă datoriile istorice şi manipularea că se cam aude că Usr-iştii au ordin să termine Coltermul. Deci paguba e şi premeditată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.