Politehnica a marcat şi a câştigat cu Metalurgistul Cugir pe „Ştiinţa”. Elevii...

Politehnica a marcat şi a câştigat cu Metalurgistul Cugir pe „Ştiinţa”. Elevii lui Nicolae Croitoru nu mai au poarta intactă în teste

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara rămâne neînvinsă în testele din 2022. Alb-violeţii au încasat azi primele goluri în amicale de la Metalurgistul Cugir, formaţie clasată pe 2 în C9 şi pe care a depăşit-o în lupta pentru promovare în „B” din urmă cu şase sezoane. Astăzi tot alb-violeţii au avut câştig de cauză, impunându-se cu 4-2 după ce au fost conduşi cu 1-0.

Golurile au fost şi ele frumoase pe „Ştiinţa”. Oaspeţii au fost cei care au deschis scorul, în minutul 24, dintr-o lovitură liberă executată magistral de Păcurar, mult din lateral în vinclul din stânga australianului Devenish-Meares. Poli, are a avut ocazii şi înainte de acest moment, a replicat prin Gerbi (min. 33), din pasa lui Ursu, şi Giosu (35), care a marcat după cornerul lui Zaluschi. 2-1 avea să fie şi scorul pauzei, în ciuda altor şanse pentru gazde.

La reluare putea fi şi 2-2, dar până la urmă a fost, meritat, 3-1 prin golul lui Andrei (66), după o fază lucrată în banda dreaptă (assist Sîntean). Oaspeţii au mai avut puterea sau şansa de a puncta, în minutul 83, când tânărul Cuzmanovici a degajat în Udrea (3-2), dar la nici două minute distanţă muntenegreanul Balsa Rogosic a stabilit scorul final, 4-2, cu un şut în dreapta portarului.

Poli are golaveraj 11-2 după patru teste, toate cu divizionare C, e adevărat, două meciuri încheindu-se cu scor alb cu lideri de serii (Reşiţa, Hunedoara), în timp ce un alt succes a fost zdrobitor: 7-0 cu Dumbrăviţa. Alb-violeţii mai au o singură verificare fixată, peste opt zile cu Ghiroda, şi ea locul 1 în C8. Timişorenii au în continuare şi absenţe medicale, Mera a reluat abia azi alergările uşoare, la fel ca Păduraru, menajat după o problemă la umăr în jocul de la Hunedoara. Ignea şi Bîrnoi sunt celelalte indisponibilităţi.

Politehnica Timişoara: Devenish-Meares (72, Cuzmanovici) – Plumbuitu (46, Sofran), Giosu, Bocşan (46, Scutaru), Oanea (22, Pamfile; 68, Erceanu) – Ursu (46, D.


Andrei), Lazăr (46, Iamandache), Zaluschi (46, Bakoş), Vukoje (46, D. Radu) – Gerbi (74, Rogosic), Olariu (46, Sîntean). Antrenor: Nicolae Croitoru.

Metalurgistul Cugir: Opric – Haj, Vlădia, Grozav, Neagu – Păcurar, Boldea – Taban, Şaucă, Nicula – M. Lupu. Au mai intrat: Perjeriu – Selagea, Contra, S. Itu, Andriuc, Udrea şi Al. Rus. Antrenor: Lucian Itu.

„Nu neapărat că a fost o descătuşare, sunt lucruri pe care le lucrăm în antrenament. Eram şi noi preocupaţi pentru că în precedentele două jocuri nu am avut foarte multe realizări. Ceea ce lucram la antrenament se regăsea în joc doar parţial, doar anumite aspecte. Astăzi ne-au ieşit şi, sigur, este mult de lucru în continuare. Nu neapărat că schimbăm foarte multe, dar încercăm să venim cu un plus pe faza ofensivă, păstrând în acelaşi timp siguranţa şi disciplina pe organizarea defensivă (…) Dacă ar fi după mine aş vrea să dăm câte trei goluri în fiecare meci. Pe fiecare din momentele jocului mai avem de lucru. Şi pe organizare defensivă, chiar dacă în toate aceste meciuri adversarii nu şi-au creat foarte multe ocazii de gol sau deloc. Chiar şi golurile pe care le-am primit azi nu au venit pe acţiuni ale adversarului care ne-a pus în dificultate, au fost nişte greşeli individuale. Dar sigur, pot apărea în această perioadă. Dacă vorbim de atac, vrem să ne creăm cât mai multe ocazii, să avem consistenţă. Sunt sigur că lucrurile acestea se vor rezolva, însă preocuparea e să se rezolve cât mai repede căci mai avem două săptămâni până începe campionatul. Dacă discutăm de tranziţie, la fel, suntem interesaţi. Ne bucurăm că şi azi am reuşit să înscriem pe astfel de momente, când recuperăm mingea şi reuşim să surprindem adversarul pe contraatac. Întotdeauna este loc de mai bine. E foarte bine că avem atitudinea necesară să încercăm şi să avem progres de la săptămână la săptămână…”, a declarat antrenorul violeţilor, Nicolae Croitoru.

„Ne bucurăm că nu avem foarte mulţi jucători accidentaţi, căci în afară de Ignea şi de Oanea, din păcate azi, în rest cei care au avut probleme au avut din alte motive”, a mai precizat Croitoru cu referire la indisponibilităţi.

„Din punctul nostru de vedere a fost un test foarte reuşit, ţinând cont că e după o perioadă de cantonament, de două săptămâni, ne-am încărcat bateriile. Am întâlnit o echipă de Liga 2, un test reuşit, goluri multe, meci frumos. Primul obiectiv l-am îndeplinit – să prindem play-off-ul, vedem mai departe. Eu sper, avem un avantaj de şapte puncte, mai sunt trei meciuri în campionat plus play-off nouă meciuri. Şi anul trecut am ajuns la baraj, promisiuni au fost multe, dar concret nu a venit nimeni să ne dea, să zicem – avem atâta de acolo. Promisiuni există, dar nu ştiu… cu bugetul de acum e greu să stai în Liga 2, nicio şansă!”, a spus şi Lucian Itu, antrenorul Metalurgistului Cugir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.