Stadiul șantierului pentru noul ansamblu de clădiri de la Spitalul „Victor Babeș”...

Stadiul șantierului pentru noul ansamblu de clădiri de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Cum va arăta noua „aripă”

0
DISTRIBUIȚI

Începute în urmă cu mai bine de un an, lucrările la noua aripă a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara au ajuns la un stadiu de realizare de 35%. Primăria Timișoara a alocat, în acest an, suma de 63,6 milioane de lei pentru investiții în spitalele din oraș, care se adaugă celor 45,2 milioane de lei alocate anul trecut.

„Obiectivul de investiții de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie «Dr. V. Babeș» vizează realizarea unui nou ansamblu, format din trei clădiri. Pentru extinderea și modernizarea ansamblului existent, etapa I – extindere centru de recuperare medicală respiratorie – lucrările în teren au început efectiv în decembrie 2020. Până în prezent, s-au realizat demolări ale unor construcții foarte vechi și degradate și au fost realizate noi lucrări de construcții la trei corpuri de clădire, două noi și cel existent”, a transmis Primăria Timișoara.

Conform comunicatului municipalității, corpul care există rămâne la nivel de parter, Corpul A va avea un etaj și un etaj retras, iar Corpul B va fi tot la nivel de parter. Se face astfel extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie a spitalului prin realizarea a două noi corpuri principale (A și B), articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă.

Corpul A, la parter: accesul principal, hol -sală de așteptare cu grupuri sanitare, front desk, cabinet și vestiare, serviciu de internare / externare a pacienților, legătura cu clădirea existentă și cu corpul B; la etajul 1 vor fi saloane cu grupuri sanitare proprii și spații medicale; la etajul 2: o sală de conferință, o sală de curs și grupuri sanitare. Corpul B (în regim parter), legat de corpul A, va cuprinde spații de kinetoterapie, saune, fizioterapie, salină, aerosoli, sală de mese.


În Corpul C2 vor fi cabinete medicale, sală de așteptare. Corpurile de clădire vor fi racordate prin holuri, iar circulația pe verticală se va desfășura prin intermediul a două case de scară și trei lifturi.

În cadrul noului ansamblu de la Spitalul Dr. Victor Babeș se vor construi 13 de saloane, patru saloane/cabinete de studii clinice, cinci cabinete medicale, sală de conferințe cu o capacitate de 50 de persoane, sală de curs pentru 70 de persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună, spații cu destinații speciale. Valoarea totală a investiției este de 37,5 de milioane de lei, inclusiv TVA, iar termenul preconizat pentru finalizare este primăvara anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.