Grupare din Banat care făcea trafic internațional cu armament, droguri și valută...

Grupare din Banat care făcea trafic internațional cu armament, droguri și valută falsă, anihilată de DIICOT. Liderul conducea afacerile din Penitenciarul Timișoara UPDATE Kilograme de canabis, doze de cocaină și arme de foc găsite la percheziții

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-991864786">

Operațiune în forță a DIICOT în această dimineață pentru anihilarea unei grupări din Banat, care făcea trafic internațional cu armament, valută falsă și droguri.

Gruparea este condusă de un bărbat din Caransebeș, care se află în acest moment în Penitenciarul Timișoara, unde ispășește o condamnare.

Conform primelor informații, gruparea a vândut pistoale unei grupări de motocicliști din Suedia. Armele erau cumpărate din Bulgaria și apoi revândute. Polițiștii de la Crimă Organizată au supravegheat primul transport spre Suedia și au reușit, cu sprijinul autorităților din țara de destinație, să blocheze ajungerea armelor la destinatari.

Există date că gruparea urma să trimită o cantitate importantă de arme în Suedia.

În paralel, membrii grupării au adus cantități importante de droguri din Spania și Germania, pe care le-au vândut în România.

De asemenea, au plasat euro falși pe piață.

În această dimineață, polițiștii de de la Crimă Organizată și jandarmii au descins în 21 de locații din Reșița, Caransebeș, Timișoara, Calafat și Oțelu Roșu.

În timpul perchezițiilor, au fost găsite mai multe arme de foc. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Anchetatorii au descoperită că gruparea infracțională era împărțită în trei „ramuri”. „Cele trei grupări infracționale, având membri comuni, ar fi acționat independent, în scopul realizării activităților infracționale, pe trei paliere, palierul de organizare/coordonare, palierul intermediar de aprovizionare, transport și depozitare, precum și palierul de acțiune stradală, care valorifică en-detail bunurile care făceau obiectul activității infracționale”, au transmis polițiștii.

De asemenea, s-a stabilit că grupul infracțional organizat implicat în trafic de droguri de risc și de mare risc ar fi procurat drogurile din străinătate și le-ar fi distribuit în Caraș-Severin și Timiș.

Pe parcursul cercetărilor, au fost ridicate peste cinci kilograme de cannabis și mai multe doze de cocaină.

Grupul infracțional organizat implicat în traficul internațional de arme și muniții ar fi acționat pe ruta Bulgaria-România-Suedia.

Au fost confiscate trei arme scurte, tip pistol, modificate pentru tragere cu muniție letală și peste 600 de cartușe cu glonț.

Cel de-al treilea grup infracțional organizat implicat în activități din sfera falsului de monedă ar fi avut ca obiect plasarea de monedă din cupiură de 50 de euro, provenind din Bulgaria, în județul Caraș-Severin.

Membrii grupării ar fi recrutat diferite persoane, care ar fi plasat banii la diferite societăți comerciale, până în prezent, fiind documentate cinci plasări de monedă contrafăcută.

1 COMENTARIU

  1. Nu aveti cum !!! chiar are nevoie cineva de un asemenea scenariu de manipulare …hai sa vedem ..de ce ar trebui suedezi sa cumpere de la Romani arme? ei nu stiu sa si le aduca via ucraina sau urss? intreb pentru un preten …vedeti ca e smen cineva bate polla de voi …va lasati usor luati de val ..unde erau traficanti la caranbesa wtf cine drk va crede?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.