Mircea Dragu lansează prima sa carte, „Marea aventură a micii albine Mitsu“

Mircea Dragu lansează prima sa carte, „Marea aventură a micii albine Mitsu“

0
DISTRIBUIȚI

Evenimentul de lansare a primei cărți semnate de Mircea Dragu, „Marea aventură a micii albine Mitsu“, va avea loc marți, 12 aprilie, de la ora 18:30, la librăria La Două Bufnițe din Timișoara. Invitații evenimentului sunt Mircea Dragu, Bajkó Attila (realizatorul ilustrațiilor) și Radu Pavel Gheo, iar moderatoarea discuției va fi Oana Doboși.

„Când temuta viespe mandarină, o lighioană cât o vrabie, dă iama în câmpia parfumată unde trăiesc albinele europene, Mitsu, cea mai mică dintre ele, pornește în aventura vieţii sale. Cu zapis și învoire de la regina stupului, albina cea neînfricată pleacă în zbor peste mări și ţări, spre Orientul Îndepărtat, ca să înveţe de la albinele nipone tactici de apărare împotriva temutei viespi.


În Ţara Soarelui Răsare, în stupii din grădina Yoko-Hara, Mitsu descoperă cât de importante sunt seriozitatea, răbdarea și munca în echipă și, mai cu seamă, află de la marele sensei Musashi secretul cu ajutorul căruia poate învinge înfricoșătoarea viespe. Vreţi să-l aflaţi și voi?”, se spune în prezentarea acestei cărți.

Timișoreanul Mircea Dragu, de profesie psiholog, este un om implicat în viaţa cetăţii, atât în plan civic, cât și cultural. În perioada facultăţii a fost de două ori director al festivalului studenţesc StudentFest și a continuat să activeze, la început ca voluntar, apoi ca manager de proiect, ca expert extern sau ca psihoterapeut, în diverse organizaţii din zona civică sau din cea de sănătate (Salvaţi Copiii, Icar, Centrul Euroregional pentru Democraţie etc.), activitatea sa fiind recompensată cu premii naţionale și internaţionale, între care la Gala Premiilor Societăţii Civile și la Regional NGO Fair. În paralel cu activitatea profesională, coordonează activitatea unei școli de arte marţiale de origine japoneză și a iniţiat și coordonat diverse activităţi de educaţie complementară, inclusiv de cultură și spiritualitate orientală (în principal japoneză). Pasionat de fotografie, a avut expoziţii în România și în Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.