Un nou film din seria „arhitecți în memoria orașului”, proiectat la Timișoara

Un nou film din seria „arhitecți în memoria orașului”, proiectat la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Filiala teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților din România prezintă în premieră vineri, 8 aprilie, de la ora 18:00, un film-eveniment, „Înfruntând timpurile – arh. Vasile Oprișan”, care face parte din seria filmelor intitulate generic „Portret vertical – arhitecți în memoria orașului” și continuă întâlnirile cu orașul și creatorii acestuia. Noul film realizat despre arhitectura Timișoarei va fi difuzat în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, iar proiecția va fi precedată de o întâlnire cu arhitectul Vasile Oprișan și realizatorii filmului, la ora 17:00.

„Arhitectul Vasile Oprișan este una din marile personalități care și-au pus amprenta asupra dezvoltării urbanistice a Timișoarei. De-a lungul a șase decenii de activitate neîntreruptă, acesta și-a pus semnătura pe multe edificii emblematice ale urbei, printre care Magazinul universal «Bega», sediul IEELIF, Liceul «Grigore Moisil», ansamblul de blocuri de pe bulevardul Take Ionescu, remodelarea zonei urbane Fabric, dar și proiectarea a numeroase școli (de unde și porecla de «Păzitor al școlilor»), edificii de cult, locuințe private.


Este unul din puținii specialiști care își valorifică bogata experiență profesională în activitatea de verificator de proiecte, în credința că astfel contribuie la sporirea răspunderii activității în domeniul construcțiilor”, sunt aprecierile colegilor pentru contribuția adusă ansamblului arhitectural al orașului.

Realizat de Vasile Bogdan și Grațian Gâldău, filmul „Înfruntând timpurile – arh. Vasile Oprișan” relevă și alte aspecte ale personalității arhitectului, ca om de cultură, păstrător al tradițiilor civilizației rurale, artist fotograf, dar, mai cu seamă, un artist plastic cu mari valențe în afirmarea frumosului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.