OFICIAL Noua amendă pentru Colterm, de peste 14,6 milioane euro, a ajuns...

OFICIAL Noua amendă pentru Colterm, de peste 14,6 milioane euro, a ajuns de la AFM UPDATE Colterm a anunțat că va contesta amenda

5
DISTRIBUIȚI

Colterm SA a primit, astăzi, de la Autoritatea Fondului de Mediu scrisoarea prin care este anunțată compania de termoficare că are de plătit 71.862.221 lei, adică peste 14,6 milioane de euro pentru neachiziționarea certificatelor de CO2, aferente anului trecut până la intrarea în insolvență. După intrarea în această procedură, administratorul judiciar a achiziționat certificatele, dar administrația condusă de Dominic Fritz a refuzat să asigure fondurile pentru cumpărarea certificatelor.

Asta de și, anul trecut, Colterm a fost penalizat cu suma de 106.893.467 lei, pentru certificatele necumpărate pentru 2020, Asta după ce la ședința  AGA a Colterm din martie 2021, subiectul certificatelor a fost pe ordinea de zi, însă a fost amânat, iar ulterior nu s-a convocat altă AGA decât după ce a venit amenda.

UPDATE „Ca urmare a Deciziei de impunere nr.


10/05.05.2022 privind aplicarea penalității prevăzute în cazul nerestituirii certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, emisă de către Direcția Generală de Administrare Fiscală/ Direcția Evidență și Colectare, Administrația Fondului pentru Mediu, prin care compania noastră a fost obligată la plata sumei de 71.862.921 lei, dorim să vă informăm că vom proceda la contestarea acesteia, pe căile legale existente. Mai exact, în conformitate cu art. 268 și 270 din Legea nr. 270/2015 Cod Procedură Fiscală, vom formula contestație la organul emitent. Totodată, concomitent cu acest demers, vom formula în instanță cerere de suspendare a executării actului administrativ, până la judecarea acțiunii în anulare a respectivului document, în temeiul dispozițiilor art. 278 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscal, coroborat cu prevederile art. 14 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004”, a transmis Colterm.

5 COMENTARII

  1. Friţ şi usr-iştii incompetenţi păgubesc Timişoara şi implicit pe noi cu sute de milioane. Acolo se duc banii care îi plătim pe impozite şi taxe? La amenzile cauzate de Fritz? Să-i oprească cineva! La puşcărie cu ei!

  2. criminalii dracu’. ce sa mai contestati? sunteti sclavii UE, ca ati vrut UE. acum platiti. adica platim noi, cetatenii. vine si rasplata voastra, nenorocitilor.

  3. Contestarea amenzii mai costa ceva bani pentru avocati !!! Firma nemteasca, nu gluma ! O sa faca si aia praf niste bani, ca doar asa e la moda, si tot timisorenii o sa ajunga sa plateasca si amenzile, si taxele de timbru si comisioanele pentru avocati. Super , dementa germana in stare pura !

  4. Usr-işti incompetenţi, aţi contestat şi amenda precedentă şi aţi pierdut. Soluţia era să vă faceţi datoria nu să plătiţi avocaţi şi să măriţi paguba pentru Timişoreni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.