Artistul Dumitru Gorzo, atelier deschis pentru public, la Timișoara. Când îl puteți...

Artistul Dumitru Gorzo, atelier deschis pentru public, la Timișoara. Când îl puteți vedea la lucru

0
DISTRIBUIȚI

Un ochi printr-o ușă crăpată, sau pe gaura cheii, o privire aruncată pe un geam deschis, sunt feluri prin care oamenii încearcă, din când în când, să-și satisfacă curiozitatea legată de felul în care trăiesc semenii lor. Iar când aceștia sunt artiști, dorința de a pătrunde în lumea lor e cu atât mai mare.

Artistul Dumitru Gorzo mizează pe curiozitatea privitorilor și își deschide atelierul pentru public. Un atelier plasat temporar, între 10 și 23 iunie, în clădirea fostei garnizoane Timișoara. Cei care doresc să ia parte la procesul de creație și să viziteze atelierul timișorean al lui Gorzo o pot face în zilele de 10 și 11 iunie, respectiv 17 și 18 iunie, între orele 16:00 și 20:00.

Demersul artistic face parte din seria Continuous Studio, începută de Gorzo la New York, și continuată la /SAC @ MALMAISON și la Râmnicu-Vâlcea. „Continuous Studio nu este un performance și n-are nimic de-a face cu recunoașterea vreunei acțiuni exemplare. Mereu mi-am dorit să văd atelierele celorlalți, să arunc un ochi pe sub ușă sau pe geamul deschis. Orice fel de atelier e un fel de lume care se construiește în altă lume, e ca o fractură în spațiu.


E un construct fragil, care se construiește greu și pe care nu suntem dispuși să-l împărtășim foarte ușor. Nu c-am ști cum. Plus că sunt puțini oameni care își pot face arta cu spectatori. Tipul ăsta de acțiune ajunge să aibă toate caracteristicile unei lucrări: există intenție, intuiești o direcție și dup-aceea haos. Adică o mare de posibilități.”  e de părere Dumitru Gorzo.

Dumitru Gorzo a studiat pictură la UNArte iar din 2008 își petrece cea mai mare parte a timpului la New York, unde e reprezentat de Galeria Slag. Este co-fondator al grupării Rostopasca, una dintre cele mai influente mișcări artistice, care a marcat trecerea în noul mileniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.