Poetul român de origine germană Rolf Bossert, omagiat cu un spectacol la...

Poetul român de origine germană Rolf Bossert, omagiat cu un spectacol la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Poetul român de origine germană Rolf Bossert, care s-a născut în 1952 la Reșița și a încetat din viață în 1986 la Frankfurt am Mein punându-și capăt zilelor la scurt timp după ce părăsise România, va fi omagiat printr-un spectacol lirico-muzical bilingv intitulat „Pe scările vântului”, în cadrul simpozionului „50 de ani de la înființarea Aktionsgruppe Banat”, o asociație de scriitori, poeți și publiciști româno-germani care a luat ființă în primăvara anului 1972 pentru discuții literare, din care a făcut parte și Rolf Bossert. Ea a fost observată și hărțuită de Securitate, iar apoi dizolvată de organele represive ale regimului dictatorial încă din 1975.

Întregul spectacol se bazează pe ideea lui Maurice de Martin de a încadra sau contrasta poemele lui Bossert cu muzica contemporană de avangardă și de a le condensa într-o lectură scenică-concertantă. Cadrul muzical, conceput în acest scop, constă într-un amestec idiosincratic: de la Krautrock la folclor românesc și până la structuri sonore ale muzicii contemporane.


Piesa a fost prezentată în premieră la DSTT, în condiții de pandemie, iar acum spectacolul poate fi urmărit pentru a doua oară, pe scenă, în colaborare cu chitaristul de jazz Sian Brie din Reșița și cu actorii Oana Vidoni și Alexandru Mihăescu.

Spectacolul dedicat acestui eveniment va avea loc joi, 23 iunie, de la ora 20:00, în sala teatrului german timișorean.

Proiectul este finanțat de Goethe-Institut și Asociația Șvabilor Bănățeni, cu fonduri ale Ministerului familiei, muncii și politicilor sociale din Bavaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.