PSD acuză USR că susține oficial munca la negru

PSD acuză USR că susține oficial munca la negru

0
DISTRIBUIȚI

Peste 100.000 de contracte de muncă part-time au fost desființate, scrie președintele USR Cătălin Drulă care spune că de vină este guvernul pentru decizia de a crește taxarea contractelor part-time începând cu data de 1 august. „USR susține oficial munca la negru”, acuză PSD, într-un comunicat de presă.

„USR a declanșat o campanie furibundă de dezinformare și intoxicare, prin care insinuează că decizia Guvernului de a calcula contribuțiile sociale din contractele part-time prin raportare la salariul minim «va nenoroci sute de mii de români», care își vor pierde locul de muncă sau vor trebui să vină «cu bani de acasă» pentru a putea munci. În realitate, ca urmare a acestei măsuri, aproape 100.000 de contracte part-time s-au transformat în contracte cu normă întreagă, în beneficiul angajaților a căror pensie va fi stabilită pe baza muncii reale prestate. Contrar manipulărilor USR, este acum evident că cea mai mare parte a acestor contracte part-time au fost folosite pentru evitarea plății de către angajator a obligațiilor către stat, în dauna drepturilor la pensie ale salariaților și în detrimentul fondurilor destinate medicamentelor compensate și serviciilor medicale acordate cetățenilor români”, potrivit unui comunicat de presă.

Social-democrații afirmă că, în viziunea USR, „este bine ca un salariat care muncește 8 ore/zi să primească o pensie doar pentru 2 ore/zi, iar diferența să intre în buzunarele angajatorilor”.

„Pentru USR nu contează faptul că angajatorii incorecți pe care îi protejează au produs pierderi importante la bugetul de pensii, în dauna milioanelor de pensionari.


În viziunea USR, este mai bine ca unii angajatori să-și însușească în mod total ilegitim contribuțiile pentru sănătate aferente muncii reale prestate de salariații lor. În viziunea USR, este foarte bine ca acești patroni incorecți să facă o concurență neloială antreprenorilor onești care le plătesc angajaților tot salariul pe cartea de muncă. Niciun salariat nu va trebui să vină cu «bani de acasă», cum mint fără jenă cei de la USR. Toate taxele aferente salariilor fac parte din retribuția primită de salariat de la angajator pentru munca prestată. La fel de mincinoasă este și afirmația USR că cei care muncesc pentru două ore vor plăti taxe pentru opt ore. În fapt, măsura guvernului privind contractele part-time se raportează la valoarea salariului minim, nu la numărul de ore prestate și sunt vizate doar contribuțiile sociale, nu și celelalte taxe aferente salariului (impozitul și C.A.M.), care se vor calcula în continuare din valoarea stabilită prin contract”, se menționează în finalul comunicatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.