Război în Ucraina, ziua 191. Rușii susțin că ucrainenii ar fi încercat...

Război în Ucraina, ziua 191. Rușii susțin că ucrainenii ar fi încercat să preia cu forța centrala nucleară Zaporojie

0
DISTRIBUIȚI

Rușii susțin că ucrainenii ar fi încercat să preia cu forța controlul Centralei Nucleare Zaporijie, cu câteva ore înainte de sosirea inspectorilor AIEA, dar nu prezintă nicio dovadă în acest sens. ISW consideră că o astfel de acțiune este improbabilă, iar rușii au construit o poveste de propagandă pentru a justifica prezența trupelor lor în centrala nucleară, informează Biziday.ro.

Ministerul rus al Apărării a pretins că două comandouri ucrainene, cu 60 de soldați fiecare, ar fi traversat lacul de acumulare Nova Kakhovka, la 3 km est de CN Zaporijie (CNZ), ieri dimineață, înainte de sosirea inspectorilor AIEA.


Comandourile ar fi fost distruse de forțele ruse înainte de a captura centrala, mai susțin rușii, fără a prezenta nicio dovadă a acestui atac. ISW arată că “este foarte puțin probabil ca un grup mic de forțe ucrainene să fi lansat un atac fără suport pentru a recuceri CNZ. Autoritățile ruse își vor intensifica probabil eforturile de a prezenta forțele ucrainene drept un pericol pentru observatorii internaționali ai AIEA”.

Acest lucru ar putea justifica prezența trupelor și a tehnicii de luptă ruse în interiorul centralei, mai ales că filmările făcute de presa rusă la vizita inspectorilor AIEA deja confirmă filmările anterioare (cu un telefon ascuns) care arătau prezența unor camioane rusești în camera turbinelor, adiacentă unuia dintre reactoarele nucleare, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.