Atac armat într-un centru de îngrijire a copiilor din Thailanda. 35 de...

Atac armat într-un centru de îngrijire a copiilor din Thailanda. 35 de morți, între care 24 de copii UPDATE 2 Atacatorul, fost polițist, și-a ucis și familia

0
DISTRIBUIȚI

Cel puțin 30 de persoane au fost ucise într-un schimb de focuri la un centru de îngrijire a copiilor din nord-estul Thailandei, au anunțat autoritățile.

Împușcăturile au avut loc la Centrul de dezvoltare a copiilor din districtul Uthaisawan Na Klang, în provincia Nong Bua Lamphu, potrivit unui comunicat al biroului premierului.

Atacatorul ar fi fost un fost ofițer de poliție și este încă în libertate.

Poliția a declarat că printre victime se numără copii și adulți.

Poliția spune că atacatorul a împușcat și înjunghiat copii și adulți. Motivul atacului nu este clar.

UPDATE 34 de persoane au fost ucise într-un schimb de focuri la un centru de îngrijire a copiilor din nord-estul Thailandei, au anunțat autoritățile.

Împușcăturile au avut loc la Centrul de dezvoltare a copiilor din districtul Uthaisawan Na Klang, în provincia Nong Bua Lamphu, potrivit unui comunicat al biroului premierului.

Atacatorul ar fi fost un fost ofițer de poliție, iar media locală anunță că s-a sinucis.

Printre victime se numără 22 de copii.

Anterior, poliția a declarat că atacatorul este căutat, iar un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că prim-ministrul a alertat toate agențiile pentru a-l prinde pe vinovat.

Atacurile de acest tip sunt rare în Thailanda, chiar dacă rata de posesie a armelor de foc este ridicată în comparație cu alte țări din regiune, iar armele ilegale sunt frecvente.

În 2020, un soldat supărat din cauza unei afaceri imobiliare care a eșuat a ucis cel puțin 29 de persoane și a rănit 57, în atacuri care au avut loc în patru locații.

UPDATE 2 Cel puţin 35 de persoane, inclusiv 24 de copii, au fost ucise în atacurile armate comise joi în mai multe locaţii din Thailanda, conform celui mai recent bilanţ raportat de autorităţi, informează agenţia The Associated Press.

Un individ înarmat, fost agent de poliţie, a deschis focul iniţial într-un centru pediatric din orăşelul Nongbua Lamphu, situat în nord-estul Thailandei.

Ulterior, individul a tras focuri de armă din maşina cu care s-a îndreptat spre casă, unde şi-a omorât soţia şi fiul, după care s-a sinucis.

Bilanţul cel mai recent raportat de autorităţi indică 35 de morţi, inclusiv 24 de copii.


Douăzeci şi doi de copii şi doi adulţi au fost ucişi în centrul pediatric. În afara centrului au fost ucişi doi copii şi zece adulţi, conform generalului de poliţie Paisal Luesomboon.

Anchetatorii încearcă să afle motivul comiterii atacului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.