Cantități impresionante de canabis, cocaină și alte substanțe interzise, găsite după o...

Cantități impresionante de canabis, cocaină și alte substanțe interzise, găsite după o operațiune antidrog de proporții. 14 suspecți au fost arestați preventiv

0
DISTRIBUIȚI

„Recoltă” consistentă pentru oamenii legii după acțiunea de proporții întreprinsă miercuri într-o anchetă coordonată de DIICOT Arad, în cadrul căreia polițiștii de la „Crimă Organizată” și cei din trupele speciale au descins în 39 de locații din Timiș, Arad, Caraș-Severin și Bihor.

Procurorii DIICOT Arad au dispus ieri reținerea a 14 inculpați și continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de alte cinci persoane, pentru comiterea infracțiunilor de de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Este vorba de trei dosare, în care s-au reținut următoarele:

• În perioada martie-octombrie 2022, opt inculpați au comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, către consumatori din județul Arad, precum și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.
• Începând cu luna martie 2022, trei inculpaţi au vândut pe raza municipiului Arad şi a judeţului Arad droguri de risc şi mare risc.


De asemenea, au desfășurat, fără drept, în mod repetat, operaţiuni cu substanţe psihoactive constând în achiziţionarea, deţinerea în vederea comercializării şi vânzarea acestora către diverse persoane de pe raza municipiului Arad.
• În perioada mai 2021 – septembrie 2022, 13 inculpați au comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, către consumatori din județul Arad, precum și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

„În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost descoperite şi ridicate în vederea luării măsurilor de siguranţă 1,63 kilograme canabis, 400 grame cocaină, 100 grame drog de mare risc (4 Fluoro-MDMB-BICA şi 5 Fluoro-MDMB-PICA), peste 250 grame substanţă psihoactivă cristalină, 30 grame ciuperci halucinogene, 8 kituri pentru cultivarea ciupercilor halucinogene, 15 grindere și 15 cântare, 44 telefoane mobile,un pistol airsoft supus autorizării și un pistol cu bile supus autorizării, sumele de 119.190 lei, 23.885 euro, 400 dolari și 30.000 forinţi, precum și 30 de grame de aur”, a transmis DIICOT.

Astăzi, judecătorii de drepturi și libertăți ai Tribunalului Arad au dispus arestarea preventivă a celor 14 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu SCCO Arad, BCCO Timișoara, SCCO Caraș-Severin, BCCO Oradea, BCCO Alba, IPJ Arad și efective din cadrul Jandarmeriei Române. Acțiunea a beneficiat de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.