CSC Dumbrăviţa, la a patra victorie în Liga 2. Ripensia a cedat...

CSC Dumbrăviţa, la a patra victorie în Liga 2. Ripensia a cedat la Giurgiu cu Dinamo

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CSC Dumbrăviţa / arhivă

Una caldă şi alta rece pentru bănăţenele care au jucat azi în Liga 2. CSC Dumbrăviţa s-a impus pe final, acasă, în faţa unei alte nou promovate – CSM Slatina, cu 2-1. Ripensia, în schimb, a fost modestă la Giurgiu în duelul cu Dinamo şi a cedat, scor 0-1.

Alb-verzii au avut o primă repriză fără gol deşi puteau deschide scorul în minutul 41. Atunci a fost acordat penalty după o intervenţie la Ghinescu, executantul obişnuit al loviturilor de pedeapsă pentru gazde, mingea ţopăise în careul Slatinei după bara lui L. Bodri. Poate şi pentru că el a fost cel faultat, de la punctul cu var a şutat tânărul Patrick Paşcalău, a cărui execuţie a fost respinsă cu piciorul de portarul I. Pop, apoi balonul a lovit transversala şi oaspeţii au scăpat fără gol.

La reluare, CSM Slatina a deschis scorul în minutul 53 prin Luis Niţu din centarea trimisă pe jos de Leaţă. Dar Dumbrăviţa a avut replică. Peste 13 minute, Călin Toma a egalat cu o execuţie frumoasă din lovitură liberă. Iar când remiza părea cel mai probabil rezultat, amfitrionii au dat şi golul victoriei. La intrarea în prelungiri, Vlad Gîsă a înscris din careul mic după o eroare a oltenilor.

În urma victoriei de azi, alb-verzii ajung la cota 13 – puncte – din zece partide şi ocupă locul… 13.


Pentru CSC Dumbrăviţa urmează marţi duelul din Cupă de „acasă”, în Giuleşti cu Rapid. În campionat dumbrăviţenii vor juca la Miercurea Ciuc sâmbăta viitoare.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Tismonar, Zurbagiu (cpt.), C. Toma, Ghinescu – Bura-Koț, I. Tănase – Paulevici (87, Grigoriu), Martinov, L. Bodri (90+2, An. Olaru) – Pașcalău (87, Gîsă). Antrenor: Cosmin Stan.

CSM Slatina: I. Pop – C. Radu, Gherghe, Sălcianu, Pisăru – Trașcu, Alexandre Oliveira (80, M. Şerban) – D. Oprescu (80, R. Trancă), Doman (cpt.; 86, Necşulescu), Leață (73, Cr. Dinu) – L. Nițu (73, Al. Popovici). Antrenor: Daniel Oprescu.

Temători pe Dunăre

Prima parte a partidei de la Giurgiu a fost dominată de dinamovişti, fără a înscrie însă în poarta timişorenilor echipaţi în roşu şi galben. Ripensia, care părea până la pauză că face faţă fără mari probleme gazdelor, a început prost partea a doua. În minutul 49 Bani a centrat din corner la prima bară, iar Răzvan Patriche a trimis în plasă cu capul la colţul lung. „Câinii” au controlat în continuare jocul. „Ripi” fiind practic inexistentă la buturile lui Dujmovic, decât prin încercări de la distanţă. Cu puţin noroc, totuşi, şutul lui Piftor din minutul 88 putea să producă punctul pentru roş-galbeni.

Eşecul de azi o lasă pe Ripensia pe antepenultimul loc, cu opt puncte. Peste o săptămână pe „Electrica” vine Unirea Constanţa, care a câştigat azi în faţa Minaurului, tot cu 1-0.

Dinamo Bucureşti: Dujmovic – Moura, Patriche (cpt.), Giafer, Amzăr – Larrucea, N. Roșu (90+1, Dudea), Iglesias (90+1, V. Borcea), Bordușanu (73, Delciu) – Bani (73, Ghezali), Al. Pop (78, C. Ţîră). Antrenor: Ovidiu Burcă.

Ripensia Timişoara: Toroc – Zamfirescu, Țieranu, Lalic (73, An. Macriţchii), Gladun – Vidrăsan (58, Stoi), R. Morariu (73, T. Călin) – Sofran (84, R. Stoica), Zimța, D. Ciurel (58, Piftor) – Gavra (cpt.). Antrenor: Roberto Ivan/Iulian Muntean.

Mâine, tot în runda a X-a a Ligii 2, Politehnica primeşte replica Buzăului, de la ora 11.45 pe „Ştiinţa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.