Amenzi de sute de mii de lei pentru publicitate stradală ilegală, date...

Amenzi de sute de mii de lei pentru publicitate stradală ilegală, date de Poliția Locală Timișoara în ultimele două săptămâni

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara a anunțat că agenții din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au organizat, în ultimele două săptămâni, o amplă acțiune de verificare a modului în care se respectă legislația referitoare la amplasarea sistemelor publicitare în oraș.

În cadrul acțiunii au constatat nereguli în ceea ce privește modul în care sunt amplasate sistemele publicitare în special pe marile artere din municipiu, atât la capitolul afișe lipite pe shelterele de curent, pe stâlpi, clădiri, acestea fiind locuri neautorizate, cât și în ceea ce privește amplasarea bannerelor, meshurilor și panourilor publicitare de mari dimensiuni pentru care nu exista documentația necesară amplasării lor. În urma acțiunii au fost aplicate un număr de 41 de sancțiuni în valoare totală de 347.000 lei, conform Legii 185/2013 și conform HCL 371/2007, atât unor societăți comerciale pentru amplasarea de sisteme de publicitate fără autorizație, cât și unor organizatori de evenimente pentru lipirea de afișe în locuri neautorizate”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

Au fost constatate încălcări ale legislației în special pe artere precum Calea Aradului, Gheorghe Lazăr, bulevardul Sudului, Calea Martirilor, Corneliu Coposu, Republicii, Tudor Vladimirescu etc.


De la începutul anului, au fost aplicate în total 216 sancțiuni pentru publicitate ilegală desfășurată pe raza municipiului Timișoara, mai spune comunicatul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.