Bruno and the Blues: concert solo acustic din seria licenței poetice „băutură...

Bruno and the Blues: concert solo acustic din seria licenței poetice „băutură și femei”, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leontin Ardelean

Scena muzicală timișoreană va avea parte în această săptămână de un concert solo acustic alături de Bruno Mark Huțiu, evenimentul făcând parte din categoria recitalurilor „veritabile care colorează feeling-ul old school și colorat al licenței poetice „băutură și femei“, după cum șăgalnic spune artistul.

„Eu sunt Bruno și când nu cânt cu Grave for Sale sau la vreun jam session, îmi place să mă întorc la muzica ce mă inspiră: bluesul, baladele, piese ce vorbesc sufletului, dar și libidoului. Am început prin a cânta pe internet, unde m-au văzut cei de la Aether, iar acum îmi face deosebită plăcere să accept invitația lui Danciu de a proceda în felul următor: “Cred că poți să prezinți într-un mod veritabil feeling-ul old school și colorat al licenței poetice <<băutură și femei>> care nu, nu a fost inventat la noi.” Challenge accepted my friend!“, spune artistul timișorean care a adăugat faptul că în acest concert spectatorii vor putea auzi ăiese de Allman Brothers, Elvis, Johnny Cash, Elmore James, Ray Charles și chiar și clasici moderni ca…Bruno Mars.

Bruno Mark Huțiu cântă în trupa timișoreană Grave for Sale, iar de-a lungul timpului a făcut parte din mai multe trupe,  printre acestea numărându-se Mere, Kultika, Nomega sau B-ton.

„Dacă e să fi moștenit ceva de la ai mei, cred că am moștenit mai degrabă dorința de expresie și pasiunea pentru artă și istorie.


În liceu, am jucat teatru în trupa francofonă, Amifran, din Arad, condusă de Papa Didi, Florin Didilescu, guru-ul nostru și profesor de franceză și teatru. Am jucat de foarte multe ori în Franța și Europa; am jucat ‘La Belle et la Bete’de 37 de ori. Eu am fost bestia și am cântat vocal și la muzicuță, piesa fiind musical. Piesele le-am scris noi, împreună cu Papa Didi și cred că a fost una din primele experiențe cu creatul în muzică. Prima piesă o scrisesem deja la o zi după ce m-am apucat de chitară la 15 ani și la un moment dat, improvizând pe Romanța Anonimă, i-am povestit mătușii mele, precum un bard, lupta dintre Ahile și Hector, din Iliada și a plans. Faptul că i-a plăcut așa de mult, ne-a convins pe amândoi că a făcut bine când mi-a cumpărat prima chitară, electrică desigur. Numai ce văzusem School of Rock, care m-a convins că vreau să cânt la chitară. De fapt, filmul acela m-a învățat că puterea muzicii de a-ți transmite emoții puternice, este în sine cel mai mare instrument“, spune Bruno Mark Huțiu într-un interviu pe care-l puteți citi în întregime aici.

Concertul acustic Bruno and the Blues va avea loc joi 3 noiembrie cu începere de la ora 20 la Aethernativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.