Timișoara, gazda unui eveniment dedicat diasporei. Când le-a cerut premierul Ciucă românilor...

Timișoara, gazda unui eveniment dedicat diasporei. Când le-a cerut premierul Ciucă românilor să se întoarcă acasă

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara va găzdui, anul viitor, în luna aprilie Conferinței ”Smart diaspora – în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat”. Anunțul a fost făcut, astăzi, la Guvernul României, la dezbaterea găzduită de premierul Nicolae Ciucă.

”Dezbaterea de astăzi, în perspectiva organizării Conferinței ”Smart diaspora – în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat reflectă preocuparea Guvernului pentru toți cetățenii români, inclusiv pentru comunitățile din afara granițelor. Salut reluarea acestei inițiative după mai mulți ani de întrerupere și sper ca astfel de evenimente să se desfășoare periodic. Am avut o discuție cu domnul profesor Pirtea și am înțeles cât de important este acest eveniment, iar reluarea lui se încadrează în tot ce înseamnă ansamblul măsurilor guvernamentale privind relansarea cercetării și inovării în România. Avem peste 4 milioane de români, buni profesioniști în domeniile în care își desfășoară activitatea, care susțin economii importante ale țărilor europene, fie angajați, fie derulând propriile lor afaceri.


Avem medici, profesori, informaticieni, cercetători, membri ai comunităților academice și științifice din toată lumea, care prin priceperea și creativitatea lor contribuie la progresul societăților din care fac parte.
Dincolo de aspectele formale și instituționale, ei sunt parte a națiunii române și îi așteptăm să se întoarcă acasă atunci când vor considera de cuviință”, a declarat Nicolae Ciucă.

Conferința este organizată, în perioada 11- 13 aprilie 2023, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, sub egida Guvernului României, Ministerului Educației și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, de către Alianța Timișoara Universitară (ATU) – formată din cele patru universități publice din Timișoara, UVT, UPT, UMF și USAMVB), alături de UEFISCDI, cu participarea Academiei Române. ”A venit din nou rândul Timișoarei pentru a arăta că are toate reusele culturale și științifice pentru a realiza proiecte mari. Timișoara este un oraș multietnic, multicultural, cu o bogată istorie central-europeană, cu o comunitate de 45 de mii de studenți și cercetători, care îmbogățesc viața culturală și orientează viitorul orașului. Suntem onorați să găzduim acest mare eveniment al României, anul viitor”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara. Sunt așteptați peste o mie de invitați din diasporă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.