Consilier juridic, reținut pentru luare de mită de DNA. Ce sumă a...

Consilier juridic, reținut pentru luare de mită de DNA. Ce sumă a primit pentru concesionarea unui teren

0
DISTRIBUIȚI

Un consilier juridic din cadrul Primăriei Lupeni, județul Hunedoara, a fost reținut de procurorii DNA după ce ar fi cerut mită unui om de afaceri pentru a-l ajuta să concesioneze un teren de 160 de metri pătrați.

Potrivit DNA, este vorba de Constantin Pavăl, consilier juridic principal în cadrul Compartimentului Juridic al Primăriei municipiului Lupeni, județul Hunedoara, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

Conform procurorilor, în perioada octombrie – noiembrie 2022, inculpatul ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l „ajuta” să concesioneze o suprafață de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei.

Inculpatul fusese desemnat printr-o dispoziție a primarului să facă parte din comisia de negociere directă ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv.

„După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă.


De menționat este faptul că, după primirea banilor, “problema” omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe data de 03 noiembrie 2022”, arată procurorii.

Inculpatul va fi prezentat miercuri Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.