Poliştii din America au câştigat prima ediţie a turneului „Romanian Revolution Memorial”....

Poliştii din America au câştigat prima ediţie a turneului „Romanian Revolution Memorial”. Mesaj „Timisoara Needs a Stadium”, în California

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Suporterii timişoreni de pe Coasta de Vest a Statelor Unite au coorganizat un turneu de fotbal special, dedicat eroilor Revoluţiei din decembrie 1989. Fanii Politehnicii şi amicii lor au câştigat prima ediţie a memorialului, organizat în Orange County (California), după ce au învins echipa Ripensiei şi a prietenilor lor. Alb-violeţii au mai jucat şi câştigat un meci cu selecţionata românească din San Diego.

La eveniment a fost prezent şi consulul general al României în Los Angeles, Cosmin Dumitrescu, care a asistat la minutul de reculegere de la începutul turneului, în memoria martirilor, a tăiat stema din drapelul antedecembrist și a ținut un scurt discurs despre importanța acelor zile care au produs scânteia Revoluției în Timișoara.

”Azi în Timişoara, mâine-n toată țara – Eroii nu mor niciodată” s-a aflat la prima ediţie şi a adus în weekend meciuri cu fairplay disputate pe terenul de la Garden Park Elementary, Garden Grove. Suporterii care reprezintă Politehnica i-au învins pe cei ai Ripensiei, alb-violeții cu 4-0, prin golurile marcate de Andrew Marc, Cristian Rus şi Darius Rus (de două ori), și au luat trofeul Timişoara Revolution Memorial.

A fost victorie polistă și în al doilea joc, cu selecționata românilor din zona San Diego, astfel că fanii viola au obținut și trofeul acordat câştigătoarei turneului, Romanian Revolution Memorial. „Din rândurile poliștilor, Nicu Anca a fost desemnat cel mai bun portar, dar şi cel mai bun jucător al competiției, Adi Bojin şi Dani Măreț au fost golgeterii turneului (cu câte 3 goluri), iar Darian Rus a fost numit cel mai bun tânăr jucător. Antrenorul echipei a fost Silviu Vesa, iar printre jucătorii din lot s-au aflat şi Ovidiu Mara, purtătorul de cuvânt al asociației Poli of America SG, cel care a făcut deplasarea din Arizona, și Narcis Drăgan, preşedintele acestei entități”, se arată pe sspolitehnica.ro.

Evenimentul a fost organizat de către Narcis Drăgan, Claudiu Petrea (căpitanul celor din San Diego) şi Marius Tomescu (antrenorul fanilor Ripensiei).


Ultimul este inițiatorul proiectului Fotbal Club Dacia din California, acum trei ani.

„Respectaţi Timişoara”, inclusiv peste ocean!

Poli of America SG are aproximativ 40 de membri oficiali Druckeria iar cu ocazia turneului a fost afişat un banner cu mesajul ”Timişoara are nevoie de un stadion”, în limba engleză.

Este o campanie a asociaţiei suporterilor bănăţeni, prea puţin auzită de cei în măsură. Între timp, pe Bega situaţia infrastructurii sportive a devenit dramatică. Timişoara nu a primit bani de la buget pe 2023 pentru niciun obiectiv major (amendamentele cu sume, ce-ii drept foarte mari, pentru stadionul de mari dimensiuni ori „polivalentă”, fiind respinse), în timp ce alte oraşe, nici măcar reşedinţe de judeţ au aprobate proiecte la foc automat, ultimul caz e cel al Hunedoarei, care se va bucura de o finanţare de la bugetul central de 64.230.587 de euro pentru o nouă arenă dedicată Corvinului, aflată acum doar în Liga 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.