„Leii din Banat” au împrumutat un tânăr de la U-BT Cluj. Rundă...

„Leii din Banat” au împrumutat un tânăr de la U-BT Cluj. Rundă decisivă pentru SCM Timişoara în campionat

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: unitedhoops.ro

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a efectuat o nouă mutare. Modibo Diaby a fost împrumutat de la U-BT Cluj-Napoca. Tânărul african a crescut la echipa ardeleană şi a mai evoluat pentru CSA Steaua.

Modibo s-a născut în 2003, în Mali, dar a sosit în ţară la academia lui U-BT în 2017, fiind jucător de bază la grupele de juniori ale clujenilor. El evoluează pe pozițiile 3-4, măsoară 200 centimetri înălțime și va avea drept de joc cu începere din faza a doua a campionatului. Deşi străin, el poate fi utilizat ca soluţie U23. Diaby a câştigat campionatul național la U16 și U18. A fost promovat la seniori, fiind campion al României și câștigător al SuperCupei, tot cu U-BT, şi a participat la Campionatul Mondial U19, cu naționala statului Mali.


Diaby a jucat în trei meciuri din acest sezon de Ligă Națională și a reușit să înscrie în disputele cu CSM VSK Miercurea Ciuc și CSU Sibiu.

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara joacă mâine, de la ora 18.30, cu CSM Galați, în ultima etapă din prima fază a campionatului. Cu o victorie mâine, în sala „Constantin Jude”, „Leii din Banat” intră în Top 10.

Bănăţenii se pot califica și în cazul unui eşec, dar atunci depind de alte rezultate, fie au nevoie de o victorie a oaspeților, în partida CSO Voluntari – CSM Focșani (astăzi, ora 17.45), fie în confruntarea Dinamo București – CSM Athletics Constanța, programată la aceeași oră cu meciul de la sala „Constantin Jude”.

Alb-violeţii au revenit în ţară ieri, după eşecul din Polonia, din Alpe Adria Cup, scor 86-93 cu Dabrowa Gornicza. În Liga Națională, SCM are 9 victorii și 6 înfrângeri, în vreme ce gălățenii vin la Timișoara cu o linie de clasament identică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.