Grindeanu: Nu cred că e cineva care vrea să strice stabilitatea dată...

Grindeanu: Nu cred că e cineva care vrea să strice stabilitatea dată de o coaliție de 70%

0
DISTRIBUIȚI

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, astăzi, la Timișoara că vor fi alegeri anticipate dacă Marcel Ciolacu nu va fi desemnat premier la rotativă.

„Declarații politice am făcut mulți în diverse perioade. Dar aici vorbim de o înțelegere și o voință pe care cele patru grupuri le-au exprimat. Eu nu cred că e cineva în această țară care să dorească să strice această stabilitate dată de o coaliție dată de o coaliție de 70% din Parlament”, a declarat Sorin Grindeanu, în replică la afirmațiile președintelui Iohannis despre desemnarea unui nou premier.

Întrebat despre posibilitatea amânării rotativei premierilor, Grindeanu a spus: „Nu avem semnale în acest moment că acest lucru nu se întâmplă.


Din contră, am văzut declarația premierului care a spus că va respecta protocolul. Nu sunt semne de întrebare. Hai să facem un brainstorming să ne gândim ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar întâmpla rotativa. Vedeți altă soluție decât alegeri anticipate?! Nu-i nimic nedemocratic dacă sunt alegeri anticipate. Este un instrument cât se poate de democratic. După luna mai premier va fi Marcel Ciolacu”.

„Câteodată unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte”, spunea joi Klaus Iohannis, după ce Marcel Ciolacu a spus că mandatele președintelui „au fost ani pierduți” din cauza unor „ranchiune și discuții politice și a unor decizii luate în acel moment”. El afirmă că, atunci când coaliția va decide să facă o schimbare de guvern, liderii PNL, PSD și UDMR se vor prezenta toate părțile interesate și îi vor prezenta punctele de vedere: „În conformitate cu Constituția voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, încheia Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.