Politehnica, la al doilea eşec la rând în teste. Un atacant cu...

Politehnica, la al doilea eşec la rând în teste. Un atacant cu trecut pe Bega a marcat o „dublă” contra alb-violeţilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica Timişoara nu a reuşit să câştige în ultimele două jocuri de verificare contra unor formaţii solide, dar, totuşi, de la nivelul Ligii 3. După Corvinul Hunedoara, la mijlocul săptămânii, a venit azi rândul celor de la SCM Zalău să se laude cu o victorie de palmares, scor 2-1, într-un joc cu divizionara secundă alb-violetă. De notat că ambele reuşite ale ardelenilor au fost marcate de proaspăta achiziţie – atacantul muntenegrean Stefan Nikolic, vârf trecut şi pe la „vechea Poli”, când altfel era văzut şi respirat sportul în Capitala Banatului.

Iniţial jocul era stabilit pe arena „Dan Păltinişanu”, acolo unde publicul nici măcar nu mai are acces, proprietarul CJT instaurând un regim „de siguranţă” pentru ei. Dar vremea rea, în Timişoara plouând de aproape o zi întreagă, a schimbat planurile şi pentru a treia oară în această iarnă, poliştii au utilizat „sinteticul” de la Baza 2.

SCM Zalău, clasată pe 4 în seria ei din Liga 3, a făcut mutări mai mult decât interesante pentru acest nivel. Pe lângă Nikolic, la sălăjeni s-au mai regăsit alţi patru ex-timişoreni: Cherecheş, B. Minteuan (ex-Politehnica) şi moldovenii Calugher (ex-ACS Poli) şi Pătraş (ex-FC Timişoara). Din vestul ţării, dar din Arad, e şi atacantul Banyoi de la vizitatori.

Oaspeţii au şi deschis rapid scorul, practic un debut rapid cu gol pentru Nikolic la noua echipă, încă din minutul 6. Tot el a stabilit şi scorul pauzei, chiar în ultimul minut al primei părţi. La reluare, deşi au jucat cu garnitura mai tânără în repriza a doua, precum în jocurile precedente, gazdele au reuşit să reducă rapid din diferenţă prin M.


Târşa. Ex-ieşeanul marcând cu un lob de la distanţă (min. 48). Dar până la final nu s-a mai marcat şi astfel alb-violeţii înregistrează al doilea eşec în patru teste. În primele două câştigându-se (4-0 cu Şag şi 5-1 cu Periam).

Pentru Politehnica urmează un meci teoretic şi mai greu, cu locul 7 din liga a doua sârbească, OFK Vrşeţ, sâmbăta viitoare în Banatul Sârbesc.

Politehnica (repriza I): D. Moldovan – D. Radu, Bocşan, Sekulic, Taub, Gîdea, Ignea, Tiihonen, Stojanovic, Bîrnoi, Gavra.

Politehnica (repriza II): D. Moldovan (70, Urdeş) – Mada, Erhard, Porumb, Oanea, Mladin (77, Boariu), Târşa, Gologan, Boariu (73, Erceanu), Ţurcaş, Marincu.

SCM Zalău (repriza I): Miron – F. Pop, Jalbă, Focşa, Cherecheş, Calugher, Pătraş, Negrean, Minteuan, Nikolic, Mare.

SCM Zalău (repriza II): A. Pop – Meşter, Leitan, Bobar, Cherecheş, Elekes, Stanciu, L. Pop, Culda, Stejereanu, Banyoi.

Cu acest joc poliştii au ieşit din cantonamentul „de acasă”, care a durat zece zile. Rezultatele pregătirii sunt aşteptate în campionat, acolo unde timişorenii sunt pe penultimul loc.

„Foarte greu s-a putut juca fotbal, vânt, ploaie. De multe ori un joc la întâmplare, este şi ultima zi a noastră de cantonament. Am resimţit o oboseală foarte mare, uneori şi chiar o nervozitate la unii jucători de-ai noştri. S-a văzut că e a 10-a zi. Am făcut multe lucruri bune pe faza de atac, dar în ultimele două jocuri am făcut goluri cadou. Nu adversarul ne-a pus în dificultate, ci le-am dat noi cadouri, trebuie să îndreptăm aceste lucruri. Până începe campionatul să nu mai dăm cadouri şi să finalizăm. Pentru că aducem foarte repede mingea, de multe ori în faţa porţii şi atacurile nu au finalitate. Am avut cinci-şase oportunităţi mari în prima repriză şi nu am avut finalitate”, a spus la final Tavi Benga, „principalul” alb-violeţilor.

Nici în acest joc alb-violeţii nu au putut miza, din motive medicale, pe portarul Murariu şi mijlocaşul Daniel Benzar. Altfel, Daniel Olariu şi Dan Pureca urmează să fie împrumutaţi la Buziaş, în Liga 3, ei şi debutând în teste pentru Phoenix.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.