Război în Ucraina, ziua 380. Pagube de peste 50 de miliarde de...

Război în Ucraina, ziua 380. Pagube de peste 50 de miliarde de euro cauzate de conflict mediului înconjurător. UPDATE Patru persoane aflate pe stradă, ucise de bombardamentele ruseşti

0
DISTRIBUIȚI

Kiev, pagube de peste 50 de miliarde de euro cauzate de război asupra mediului înconjurător: poluarea solului și a aerului, clădiri și păduri distruse.

Ca urmare a invaziei rusești în Ucraina, au fost provocate pagube de mediu în valoare de aproximativ 50 de miliarde de euro. Este concluzia reuniunii Comisiei pentru politica de mediu și gestionarea naturii, conform Ukrinform.

„Noi numărăm fiecare copac distrus. Și fiecare grivnă pe care Federația Rusă ne-o va plăti pentru ceea ce a făcut. În fiecare zi continuăm să înregistrăm noi daune și distrugeri. Conform estimărilor preliminare, daunele totale aduse mediului depășesc deja 2.000 de miliarde de grivne: acestea includ poluarea solului, poluarea aerului, pădurile arse și clădirile distruse. Rusia provoacă o criză climatică, o criză nucleară, o criză umanitară”, a declarat prim-ministrul adjunct al mediului și resurselor naturale din Ucraina, Ruslan Grechanyk.

Oleksandr Filchakov, șeful biroului procurorului regional din Harkov, a adăugat: „Noi înregistrăm și analizăm toate infracțiunile din domeniul ecologiei, atacurile asupra instalațiilor industriale, a depozitelor de petrol”.

UPDATE Patru persoane aflate pe stradă au fost omorâte sâmbătă în timpul bombardamentelor rusești care au vizat mai multe localități din sudul și estul Ucrainei.

Bombardamentele rusești din sudul și estul Ucrainei au ucis patru civili, au anunțat ucrainenii.


Trei persoane au murit în Herson și alta în Kostyantynivka, Donețk.

O femeie în vârstă a fost grav rănită de focurile de artilerie din Herson, potrivit comandantului regional Oleksandr Prokudin.

„Astăzi, ocupanții ruși au lovit din nou Herson. Pe un drum din Mykolayivsky, în apropierea unui magazin, resturile unui obuz au ucis trei persoane”, a declarat el pentru televiziunea ucraineană.

Mai multe autobuze, o mașină și un magazin au fost avariate, a adăugat el.

Herson a fost recucerit de forțele ucrainene în noiembrie. De atunci, militarii ruși trag aproape în permanență asupra orașului de pe malul opus al râului Dnipro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.