Rock de Timișoara alături de Ioan Popovici: „Aș vrea ca lumea să...

Rock de Timișoara alături de Ioan Popovici: „Aș vrea ca lumea să găsească în piesele mele motivație“

0
DISTRIBUIȚI

Joi seara, clubul Manufactura a fost gazda unei noi seri dedicate scenei muzicale locale, de această dată în fața publicului fiind prezenți trupa Nuybai și Ioan Popovici, care a cântat alături de Dan Oros și Alin Costache.

Ioan Popovici a debutat în scena muzicală prin 2002 alături de formația Effect, care l-a avut ca mentor pe Arpad Kajtar. Mai apoi formația a devenit Flare și ulterior FlareHead, iar în 2022 a lansat prima sa piesă sub nume propriu, single-ul „Voyager” având parte și de un videoclip, care a fost urmat mai apoi de „Element Star”.

„În primul rând vreau să mulțumesc tuturor celor care au venit la concert, a fost o seară deosebită. Am lansat până acum două piese și am cântat și următoarea piesă care va fi lansată în curând și care va avea parte de un videoclip, care se numește Dragon. Am cântat și câteva piese din repertoriul meu mai vechi și două melodii de Jimi Hendrix, «Voodoo Child» și «Hey Joe»“, spune artistul timișorean.

Până la apariția albumului său, Ioan Popovici se concentrează pe lansarea de single-uri și spune că spre deosebire de anii trecuți, când căuta succesul cu orice preț, de această dată a devenit mult mai… înțelept, la acest capitol.

„Nu mă mai duc pe zona acea din trecut în care căutam succesul.


Evident că dacă acesta vine… e super bine primit. Mai demult vroiam neapărat să fiu acolo, să am succes. Acum fac muzică pentru mine, pentru sensul vieții… și e mișto așa…În trecut am căutat succesul inclusiv prin piese mai pop cu texte catchy, piese mai comerciale, care nu au fost expuse publicului. Am scos și sunetul de power, de distors. Acum nu mai vreau asta, vreau solo-uri și… tot ce-mi place. O să fiu foarte fericit la 60 de ani spunând… că am încercat ceva și n-a reușit. Dar și foarte trist dacă nu am încercat. Așa e în viață… mai dai fail, mai greșești. Am lipsit câțiva ani de pe scenă dar acum sunt hotărât să fac lucruri frumoase, am vreo 20 – 30 de idei care așteaptă să fie coapte. Țin să-i mulțumesc în mod special lui Bogdan Cotîrță și celor de la Muzicon pentru sprijinul pe care mi-l acordă“, spune Ioan Popovici.

Muzica lui Ioan Popovici este influențată de nume ca Metallica, Foo Fighters sau Sting, iar scopul principal al acesteia este să le ofere oamenilor… motivație.

„Îmi place să cred că am influențat muzical și motivațional multe persoane într-un sens pozitiv. Am zis…dacă pot să ajut… why not? Aș vrea ca lumea să găsească în piesele mele motivație. Fiecare piesă poate să te ajute să treci peste o anumită stare. Dacă te-ai despărțit de cineva… e o anumită muzică. Când vine cineva la mine după un concert și îmi spune că una din piesele mele l-a ajutat să treacă peste un moment dificil în viață… e extraordinar. Asta mă motivează. Și eu folosesc anumite piese când vreau să am anumite stări. Când vreau să fiu mai energic ascult Metallica sau Foo Fighters. Când vreau altceva… ascult Jimi Hendrix. Iar când vreau o stare de contemplație ascult Sting. Asta e frumusețea muzicii“, a mai adăugat artistul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.