Zile pline de filme italiene, la Timișoara

Zile pline de filme italiene, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cinematograful timișorean Victoria va găzdui între 30 martie și 2 aprilie „Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România”, un festival care va prezenta cele mai bune 12 filme italiene realizate recent, precum și filme clasice din lunga și prestigioasa istorie a cinematografiei italiene, căci, în opinia directorului Institutului Cultural Italian din București, Laura Napolitano, „și cinematografia italiană contemporană este tot atât de vivace și de interesantă, cu o nouă generație de regizori, actori și producători care duc mai departe tradiția filmului italian, dar în același timp experimentează noi forme și limbaje.

Într-o confruntare continuă între pasiunea pentru realitate și transcendență, între luciditatea perspectivei și caracterul vizionar, filmul italian vorbește despre marginalitate, despre adolescență, despre diversitate, dar și despre istorie și putere”.


Fie că vorbesc despre societatea contemporană, despre politică sau familie, filmele din festival aduc o perspectivă nouă asupra Italiei, mai puțin cunoscută publicului.

„Cei opt munți” (2022), care a câștigat anul trecut premiul juriului la Cannes, „Atlantida” (2021), „Pentru Chiara” (2021), „Spărgătorul de oase” (2022), „Eu și Spotty” (2022) sau „Milano calibrul 9” sunt doar câteva dintre filmele selectate de criticul de film Mario Sesti, directorul artistic al festivalului. La prezentarea unor filme vor fi prezenți deopotrivă regizori și actori, invitați speciali ai festivalului.

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma Eventbook.

Spărgătorul de oase

Surse foto: zilesinopti.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.