Ultima zi de zbor pentru aeronavele MiG-21 Lancer din dotarea Forțelor Aeriene...

Ultima zi de zbor pentru aeronavele MiG-21 Lancer din dotarea Forțelor Aeriene Române

0
DISTRIBUIȚI

Ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române vor avea loc în data de 15 mai 2023, în cadrul ceremoniilor organizate cu acest prilej începând cu ora 11.00 la bazele din Câmpia Turzii, Borcea și Bacău, anunță MApN.

Ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române vor avea loc în data de 15 mai 2023, în cadrul ceremoniilor organizate cu acest prilej începând cu ora 11:00 în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii și în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea, iar de la ora 12:30 în Baza 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” de la Bacău, potrivit unui comunicat de presă.

Activitatea de la Borcea se va desfășura în prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Programul evenimentelor va include ceremonii militare și religioase, alocuțiuni și acordarea unor distincții onorifice, expoziții statice, decolarea şi trecerea la verticală a aeronavelor MiG-21 LanceR, simultan de pe Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” și de pe Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”.

Evenimentul se va încheia cu trecerea la verticală a aeronavelor MiG-21 LanceR decolate de pe cele două baze aeriene și aterizarea acestora pe Baza 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, unde vor fi stocate și conservate.

„Faimosul avion MiG-21 a fost construit în mai mult de 20 de variante, în peste 11000 de exemplare.


Intrat în serviciul Armatei României în anul 1962, MiG-21 a fost avionul cu care s-a vegheat la seninul cerului României timp de peste șase decenii; varianta MiG-21 LanceR a contribuit, timp de peste un sfert de secol la apărarea spațiului aerian, iar în anii săi de glorie a fost o capabilitate apreciată pentru partenerii din NATO”, a transmis MApN pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.