Percheziții la bărbați suspectați de braconaj. Ce au găsit polițiștii

Percheziții la bărbați suspectați de braconaj. Ce au găsit polițiștii

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii au efectuat în această săptămână percheziţii pe raza oraşului Petrila (județul Hunedoara), la locuințele a doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de braconaj cinegetic.

„În data de 8 iunie 2023, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, cu sprijinul celor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și a celor din cadrul Poliției Orașului Petrila, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza orașului Petrila, la locuințele a doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de braconaj cinegetic. Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara, ce priveşte săvârșirea unor infracțiuni de braconaj prin folosirea de lațuri, capcane neautorizate și a câinilor de talie mare.


Cu ocazia activităţilor investigative, poliţiştii au identificat cinci exemplare canine din rase de talie mare, pentru care deținătorii nu au putut prezenta carnete de sănătate ori alte documente justificative și care prezentau intervenții chirurgicale constând în cuparea urechilor și tăierea cozilor, precum şi un trofeu cu coarne și craniu, din specia cerb comun (care ar fi fost braconat prin mijloace neautorizate, în cursul lunii august 2022)”, a transmis IPJ Hunedoara.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, precum şi a comiterii de infracțiuni prevăzute de Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.