TrupaHazard înregistrează două piese în studioul lui Florin Barbu: „Din start am...

TrupaHazard înregistrează două piese în studioul lui Florin Barbu: „Din start am plecat cu ideea ca pe albumul ăsta, care reprezintă revenirea noastră pe piață, să mergem pe mai multe genuri muzicale“

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Silviu Filip

După concertul susținut la sfârșitul săptămânii trecute pe scena principală a Embargo Fest (eveniment care a avut loc la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara), TrupaHazard pleacă la Sibiu pentru a înregistra în studioul lui Florin Barbu două noi melodii care se vor regăsi pe albumul cu numărul trei din discografia formației.

„Mai avem două piese de înregistrat pentru noul album. Am luat decizia ca pe aceste piese să ne îndreptăm spre rock. Și asta, pentru că așa am simțit piesele, așa le-am și compus. Au și nume, dar una dintre ele s-ar putea chiar să fie piesa care va da numele noului nostru album…deci deocamdată nu aș vrea să divulg numele ei. Pe parcursul acestor doi ani de când tot înregistrăm acest album am schimbat de vreo trei ori deja numele albumului. Direcția a fost concepută să cuprindă mai multe genuri.


Din start am plecat cu ideea ca pe albumul ăsta, care reprezintă revenirea noastră pe piață, să mergem pe trei genuri muzicale iar aceste ultime două piese pe care le vom înregistra sunt sută la sută rock“, spune Ravi, solistul formației.

Pe numele său adevărat Răzvan Stochiță, „Ravi“ a început să scrie poezii la vârsta de 14 ani și a descoperit muzica folk doi ani mai târziu în timpul unei călătorii la munte. În 1998 TrupaHazard a lansat  primul album folk, „Botezu’ trist“, înregistrat in studioul „Totuși Iubirea”, cu aranjorul muzical Andrei Păunescu, iar zece ani mai târziu formația a lansat cel de-al doilea material discografic. După câteva probleme medicale care l-au forțat să renunțe temporar la carieră, Ravi a revenit în lumina reflectoarelor și a lansat câteva melodii care s-au bucurat de succes și care se vor regăsi pe noul album, aflat în pregătire, iar stilul muzical pe care merge TrupaHazard la ora actuală este conform mărturisirilor proprii „un folk-rock-indie cu influențe reggae și din muzica lăutărească veche“.

„Albumul îl înregistrăm la dragul nostru prieten Florin Barbu, fostul basist de la Cargo, Proconsul și IPR. El are un studio în Sibiu numit Snog, care are parte de cele mai bune dotări tehnice din zona Ardealului. M-am cunoscut cu Florin Barbu în perioada când a plecat din componența Implant pentru Refuz. I-am trimis câteva piese și l-am întrebat dacă cunoaște un basist. El mi-a spus că are altă idee… a ascultat piesele și mi-a propus să fie producător muzical. Așa am plecat la drum să construim acest album. Am înregistrat mai multe piese pentru acest disc, încă nu știm exact care vor fi incluse. Cert este că vor fi zece. Acum ne pregătim să înregistrăm aceste ultime două piese, după care vom alege împreună piesele de pe disc“, spune Ravi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.