Politehnica, mică revanşă cu Buziaşul în ultimul amical. Încă trei nume noi...

Politehnica, mică revanşă cu Buziaşul în ultimul amical. Încă trei nume noi folosite de alb-violeţi

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a reuşit astăzi, în sfârşit, să câştige în teste cu o divizionară „C”. Amicalul cu Phoenix Buziaş, chiar formaţia care i-a eliminat pe alb-violeţi din Cupa României, a rămas „în picioare”, şi a fost câştigat de gazdele de pe „Dan Păltinişanu”, cu 3-1.

Poli i-a folosit în acest joc, teoretic ultimul înaintea startului sezonului, pe fundaşul Andrei Haloş (22 ani) şi mijlocaşii Victor Prună (25 ani) şi George Tudoran (27 ani). Primii doi au venit chiar de la prima adversară de pe hârtie din campionat – Crişul Chişineu-Criş, care s-a dezintegrat însă şi şi-a lăsat toţi componenţii să plece unde doresc după conflictul cu iz politico-financiar de pe plan local şi practic desfiinţarea echipei de fotbal din Liga 3. Cel din urmă a fost componentul Viitorului Şimian în sezonul trecut şi a mai fost componentul timişorenilor în stagiunea trecută. Evident, cei de la Poli au vrut un plus de experienţă, mai ales la mijlocul terenului.

După acel 0-0 după 105 minute la Lugoj, decis însă în ultima repriză de prelungiri în favoarea Buziaşului (2-0), care a eliminat apoi în Turul 3 al Cupei şi pe Reşiţa (scor 1-0), poliştii au fost poate mai motivaţi.


În minutul 12 David Ciurel a deschis scorul cu un şut de la 18 metri, scăpat în poartă de goalkeeperul oaspeţilor. Buziaşul a egalat după doar trei minute, apoi opt minute mai târziu tot D. Ciurel a fost aproape de 2-1. Scor care a fost înregistrat imediat după pauză când Marincu a punctat cu un şut pe jos din afara careului. Tot David Ciurel avea să şi închidă tabela, încă din minutul 50, cu un şut din interiorul careului.

Poli nu i-a utilizat azi, printre alţii, pe R. Ciurel, Careba (accidentaţi), Huminic, D. Radu (învoit) sau Olariu, abia revenit la pregătire după entorsa suferită la începutul verii. Primul meci oficial al timişorenilor ar trebui să fie direct în runda 2, la Lipova, în condiţiile retragerii Crişului. Buziaşul a cerut FRF să fie introdusă în locul arădenilor, lucru greu de crezut că va fi acceptat. Jocul de azi s-a disputat pe arena „Dan Păltinişanu”, care e închisă pentru public din motive de siguranţă, cealaltă variantă, stadionul „Electrica”, nu a fost folosită deoarece la terenul de joc au fost efectuate lucrări de întreţinere în această perioadă.

Pentru Buziaş urmează emoţiile aflării adversarului din play-off-ul Cupei, miercuri, 23 august, de la ora 13, când e programată tragerea la sorţi la sediul FRF. În prima urnă intră şi opt formaţii din elită.

Politehnica: Murariu (55, Mikloş) – Andrei Haloș, Bocșan (55, D. Roşu), Vlaicu, Taub (69, Marincu) – Rotariu, D. Ciurel (65, D. Popa), Victor Prună (55, Pureca) – Marincu (63, George Tudoran), D. Popa (63, Paşcalău), Curescu (55, Mura). Antrenor: Paul Codrea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.